Καναδάς: Έχασε το στόχο των 10.000 Σύρων προσφύγων

Καναδάς: Έχασε το στόχο των 10.000 Σύρων προσφύγων

Μόλις 6.000 κατάφερε να απορροφήσει η χώρα της Βόρειας Αμερικής - Δέσμευση για τη μεταφορά 25.000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Καναδάς: Έχασε το στόχο των 10.000 Σύρων προσφύγων
Ο Καναδάς είχε δεσμευτεί για την απορρόφηση 10.000 Σύρων προσφύγων μέχρι το τέλος του 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας που είχαν καταρτίσει οι μεγάλες δυνάμεις. Οι καναδικές αρχές ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, καθώς ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έφτασε στη χώρα της Βόρειας Αμερικής μέχρι τώρα, περιορίστηκε στους 6.000 ανθρώπους.

Ο Καναδάς είχε βάλει στόχο τους 10.000 μέχρι το τέλος του έτους, να ξεπεράσει τους 13.000 στα μέσα Ιανουαρίου και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απορρόφησης των 25.000 Σύρων προσφύγων στα τέλη Φεβρουαρίου. Η ταχύτητα, ωστόσο, που λειτουργεί ο έλεγχος των καναδικών αρχών, δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά, Τζον Μακάλουμ, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να γίνει γρήγορα και σωστά, όμως η υψηλή προτεραιότητα για μας, είναι να γίνει σωστά». Η κυβέρνηση του Καναδά ενημέρωσε ωστόσο, πως έχει ξεχωρίσει τους 10.700 Σύρους πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει στα εδάφη της, προκειμένου να τους προσφέρει μία νέα ζωή, μακριά από τον εμφύλιο πόλεμο και τους τζιχαντιστές.

Ο Τζον Μακάλουμ αναφέρθηκε σε 10.000 ακόμη Σύρους που θα έρθουν στον Καναδά το 2016, επιπλέον των 25.000 που έχουν δεσμευτεί, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα μεταφερθούν, δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τις 50.000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης