Βίντεο: Ειδικό «τούνελ» για χελώνες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ιαπωνίας

Βίντεο: Ειδικό «τούνελ» για χελώνες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ιαπωνίας

Κατασκεύασαν διαδρόμους στις ράγες του σταθμού για να μην συνθλίβονται τα συμπαθή ζώα

Βίντεο: Ειδικό «τούνελ» για χελώνες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ιαπωνίας
Σε μία προσπάθεια να σώσουν χελώνες που διέσχιζαν τις ράγες του τρένου με κίνδυνο να συνθλιβούν, σιδηροδρομικός σταθμός στην Ιαπωνία αποφάσισε να κατασκευάσει ειδικά «τούνελ» ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των συμπαθών ζώων.

Η σιδηροδρομική εταιρία της Δυτικής Ιαπωνίας σε συνεργασία με το πάρκο θαλάσσιας ζωής Σούμα στο Κόμπε, κατασκεύασαν ειδικούς διαδρόμους κάτω από τις ράγες των τρένων ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των χελωνών που καθημερινά περνούν από το σημείο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους Japan Times όταν διασχίζουν τις ράγες πολλές φορές εγκλωβίζονται στις διακλαδώσεις των ραγών με αποτέλεσμα να συνθλίβονται όταν σημειώνεται αλλαγή στη διαδρομή του τρένου.

Πέρα από το θάνατο των ερπετών, προκαλούνται και ατυχήματα, καθώς εξαιτίας της διέλευσης των χελωνών περίπου 13 περιστατικά σημειώθηκαν από το 2002 ως το 2014.

Έτσι, πέντε τούνελ κατασκευάστηκαν για τη διευκόλυνση των μικρών χελωνών, τα οποία ελέγχονται τακτικά και μόλις εντοπιστεί χελώνα εγκλωβισμένη μεταφέρεται στο πάρκο του Κόμπε.

Μάλιστα, από τον περασμένο Απρίλιο δέκα χελώνες σώθηκαν χάρη στα «περάσματα», ενώ τα συμπαθή ερπετά σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνουν να απολαμβάνουν την ασφαλή διαδρομή τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης