Σύρος τζιχαντιστής συνελήφθη σε καταφύγιο προσφύγων στη Γερμανία

Σύρος τζιχαντιστής συνελήφθη σε καταφύγιο προσφύγων στη Γερμανία

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild ο «λογιστής» του Ισλαμικού Κράτους είχε φτάσει στη χώρα με την αδελφή του και τον σύζυγό της

Σύρος τζιχαντιστής συνελήφθη σε καταφύγιο προσφύγων στη Γερμανία
Σύρος που λέγεται ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο προσφύγων στην περιοχή Ούνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild ο Λαίθ Νταχάμ αλ-Ντείρι εργαζόταν ως «λογιστής» των τζιχαντιστών και αναγνωρίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γερμανικής αστυνομίας χάρη σε φωτογραφία που είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο Σύροι ακτιβιστές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Ο ύποπτος έφτασε στη Γερμανία πριν μία εβδομάδα με την αδελφή του και τον σύζυγό της και οι τρεις ζούσαν μαζί στο καταφύγιο προσφύγων της Ούνα.

«Την Πέμπτη η επιχείρηση σύλληψής του βρισκόταν σε εξέλιξη όταν ξεκίνησε η βάρδιά μου», δήλωσε στη γερμανική Bild αρμόδιος για την ασφάλεια του καταφυγίου.

«Υπήρχε ένα φορτηγάκι της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο κοντά στην οικία με το νούμερο 57. Έφεραν έξω έναν άνδρα που φορούσε χειροπέδες. Τον πήραν με ένα άλλο αστυνομικό όχημα. Τότε, ένα ακόμα αυτοκίνητο της αστυνομίας εμφανίστηκε και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο δωμάτιό του», πρόσθεσε ο άνδρας.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα μετά τη σύλληψη του αλ-Ντείρι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης