Φωτογραφίες: 50.000 πιστοί στο Βατικανό για την έναρξη του Ιωβηλαίου

Φωτογραφίες: 50.000 πιστοί στο Βατικανό για την έναρξη του Ιωβηλαίου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον προκάτοχό του Βενέδικτο - Η τελετουργία του ανοίγματος της Αγίας Πύλης

Φωτογραφίες: 50.000 πιστοί στο Βατικανό για την έναρξη του Ιωβηλαίου
Συγκλονιστικές είναι οι αεροφωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία με τους χιλιάδες πιστών να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την έναρξη του Ιωβηλαίου.

Περίπου 50.000 πιστοί συνέρρευσαν για να δουν τον Πάπα Φραγκίσκο να ανοίγει την Αγία Πύλη ώστε, όπως ορίζει η τελετουργία, να αρχίσει το άγιο έτος των καθολικών και να κλείσει στις 20 Νοεμβρίου με την Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος.

Κλείσιμο
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σύμφωνα με την τελετουργία άνοιξε την πύλη, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε αγκαλιάσει και χαιρετήσει θερμά τον προκάτοχό του Βενέδικτο τον 16ο, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των πιστών.

«Αδελφές και αδέλφια, ανοίγει μπροστά μας η Αγία Πύλη. Είναι ο Χριστός ο ίδιος που μέσα από την Εκκλησία, μας μεταφέρει στο μυστήριο της αγάπης του Θεού, αγάπη χωρίς μέτρο που αγκαλιάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το να διασχίζεις την Αγίας Πύλη μας κάνει να νιώθουμε συμμέτοχοι στο μυστήριο της αγάπης, της φροντίδας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και συμπλήρωσε πως με το πέρασμά της «είμαστε πιο ταπεινοί, όπως ο καλός Σαμαρείτης
».

Βίντεο με το άνοιγμα της Αγίας Πύλης






Το μήνυμα του Πάπα στο Twitter


Όλα αυτά, ενώ για πρώτη φορά το Ιωβηλαίο ξεκινά με ισχυρά μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο του τρομοκρατικού «χτυπήματος», με επιβολή «no-fly zone», δηλαδή απαγόρευσης πτήσεων, μέχρι τις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα) σε μία έκταση 10 χλμ, ενώ στο σημείο περιπολούν 2.000 αστυνομικοί και 900 αστυφύλακες και απαγορεύεται η μεταφορά καυσίμων στον περιφερειακό.

Παράλληλα, αυστηροί είναι οι έλεγχοι των ανδρών των αστυνομικών αρχών, οι οποίοι ελέγχουν από τσάντες μέχρι και καροτσάκια μωρών, ενώ έχουν τοποθετηθεί 30 ανιχνευτές μετάλλων από όπου οι πιστοί περνούν.

Παρών στη λειτουργία, μεταξύ άλλων, ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τη σύζυγό του και ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης