Χάρτης αποκαλύπτει τις πιο «αθώες» και τις πιο «καχύποπτες» χώρες της Ευρώπης

Χάρτης αποκαλύπτει τις πιο «αθώες» και τις πιο «καχύποπτες» χώρες της Ευρώπης

Η έρευνα έλαβε υπόψη της τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι σε διάφορους θεσμούς, όπως η αστυνομία, το νομικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα αλλά και απέναντι στους συμπατριώτες τους

Χάρτης αποκαλύπτει τις πιο «αθώες» και τις πιο «καχύποπτες» χώρες της Ευρώπης
Τις ευρωπαϊκές πόλεις που τρέφουν την περισσότερη και την λιγότερη εμπιστοσύνη στον... συνάνθρωπο αποκάλυψε μία πρωτότυπη έρευνα που διενεργήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) για το 2015.

Η έρευνα έλαβε υπόψη της τα συναισθήματα των πολιτών σε κάθε μία από τις εξεταζόμενες χώρες απέναντι σε διάφορους θεσμούς, όπως η αστυνομία, το νομικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα αλλά και απέναντι στους συμπατριώτες τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι χώρες που τρέφουν την περισσότερη εμπιστοσύνη απέναντι σε εκπροσώπους και των τεσσάρων κατηγοριών είναι η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Σουηδία.



Στον αντίποδα βρίσκονται χώρες που δεν εμπιστεύονται ιδιαίτερα ούτε τους αστυνομικούς, ούτε τους πολιτικούς της χώρας τους, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Σερβία, η Πορτογαλία και η Κύπρος. 



Όσο για την Ελλάδα, αν και δεν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας, η βαθμολογία που συγκέντρωσε στην έρευνα καθιστά σαφές ότι επικρατεί μία ευρύτερη καχυποψία και απαξίωση των θεσμών, με το πολιτικό σύστημα να συγκεντρώνει κατά μέσο όρο βαθμολογία 2/10 από τους ερωτηθέντες.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη με τις αναλυτικές βαθμολογίες



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης