Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήγησε ότι λόγω του πένθους για τον θάνατο του γιου του δεν θα κατέβει στην κούρσα διαδοχής - «Δεν υπάρχει χρόνος για να οργανωθεί μια νικηφόρα καμπάνια» τόνισε

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν
Μέχρι και πριν λίγες ώρες οι φήμες ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016, οργίαζαν. 

Και παρά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, οι δημοσκοπήσεις τον συμπεριελάμβαναν στις καταμετρήσεις για τις προθέσεις ψήφου. Τελικά, ο ίδιος αποφάσισε να γνωστοποιήσει τα σχέδια του και να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο που διέρρεε.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη από τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα είναι είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.  

Παρουσία της συζύγου του και του προέδρου Ομπάμα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήγησε ότι ο λόγος βάσει του οποίου έλαβε την απόφασή του είναι το πένθος για τον θάνατο του γιου του. Δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να οργανωθεί μια νικηφόρα καμπάνια, τόνισε και συμπλήρωσε: «Το παράθυρο για μια τέτοια υποψηφιότητα έχει κλείσει». Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι παρόλ' αυτά «δεν θα μείνω σιωπηλός. Σκοπεύω να μιλάω ανοιχτά και καθαρά για να επηρεάσω όσο περισσότερο μπορώ την στάση του κόμματος και την πορεία του έθνους».

Πλέον, φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένει η Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κατέβει για πρόεδρος δύο φορές στο παρελθόν, το 1988 και το 2008, ενώ ήταν για πάνω από τρεις δεκαετίες Γερουσιαστής του Ντελαγουέρ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης