Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς συνέλαβαν οι Ισραηλινοί

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς συνέλαβαν οι Ισραηλινοί

Ο σεΐχης Χασάν Γιούσεφ συνελήφθη στην κατοικία του στην Δυτική Όχθη - Έπειτα από επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς συνέλαβαν οι Ισραηλινοί
Στη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, σεΐχη Χασάν Γιούσεφ, προχώρησαν οι άνδρες των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου ο Γιούσεφ αιφνιδιάστηκε καθώς οι άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων τον συνέλαβαν στην κατοικία του κι ενώ φορούσε ακόμα τις… πιζάμες του.

Κλείσιμο
Ο 60χρονος σύμφωνα με το στρατό υποκινούσε τη βία και καλούσε τους Παλαιστίνιους να εξαπολύσουν επιθέσεις, ενώ είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν αρκετές φορές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι ηγέτες της Χαμάς «δε μπορεί να περιμένουν ότι θα κάνουν προπαγάνδα υπέρ της βίας και της τρομοκρατίας από την άνεση του σαλονιού τους και των τζαμιών».

Ο Γιούσεφ είναι συνιδρυτής της Χαμάς, ενώ ο γιος του, Μοσάμπ, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «πράσινος πρίγκιπας», εκτελούσε χρέη κατασκόπου για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, κι είχε καταφέρει να αποτρέψει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες ανάμεσα στο 1997 και το 2007.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης