Βίντεο: Το Ιράν επιδεικνύει το υπόγειο πυραυλικό οπλοστάσιο που διαθέτει

Βίντεο: Το Ιράν επιδεικνύει το υπόγειο πυραυλικό οπλοστάσιο που διαθέτει

Η κυβέρνηση της Τεχεράνης επέλεξε αυτόν τον τρόπο προκειμένου να «απαντήσει» στις επικρίσεις που δέχεται και να κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών, αλλά και μερίδας του κόσμου

Βίντεο: Το Ιράν επιδεικνύει το υπόγειο πυραυλικό οπλοστάσιο που διαθέτει
Η συμφωνία του Ιράν με τις δυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου είναι δεδομένη. Δεδομένη όμως, είναι και η κριτική που ασκείται στο εσωτερικό της χώρας περί «αποδυνάμωσης» των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Τεχεράνης. Προκειμένου, λοιπόν, να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές, η κυβέρνηση του Ιράν πρώτα επικύρωσε, μέσω του κοινοβουλίου, τη συμφωνία με τους «έξι» και ακολούθως έβγαλε στη δημοσιότητα και πιο συγκεκριμένα, στη δημόσια τηλεόραση, ένα βίντεο με το οποίο αποκαλύπτεται ένα τεράστιο τούνελ με πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα.

Κλείσιμο


Το βίντεο αναφερόταν στην εσωτερική κριτική που δέχεται η κυβέρνηση της Τεχεράνης σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα πυρηνικά, αλλά και στο φρόνημα του λαού, ο οποίος θέλει να αισθάνεται δυνατός απέναντι στους παραδοσιακούς εχθρούς του. Το βίντεο, του ιρανικού πρακτορείου Fars, μεταδόθηκε την Τετάρτη στην ιρανική τηλεόραση. Πριν λίγα 24ωρα, το Ιράν προχώρησε στη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, δίνοντας ένα ακόμη δείγμα των προθέσεών του, παρ' ότι κατά τις ΗΠΑ η συγκεκριμένη δοκιμή ενδεχομένως να συνιστούσε παραβίαση της συμφωνίας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.



Αρκετοί βουλευτές είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους από τις επιπτώσεις που θα είχε για τη δυναμική του ιρανικού στρατού η συμφωνία – κυρίως με τις ΗΠΑ – και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Το βίντεο που προβλήθηκε είχε στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις αυτές και να αποδείξει ότι τίποτε – επί της ουσίας – δεν έχει αλλάξει. Στο βίντεο, παρουσιάζεται ένα τούνελ του οποίου οι άκρες δεν διακρίνονται και έχει ύψος περίπου 10 μέτρα. Σε αυτό στριμώχνονται πύραυλοι πάνω συστήματα εκτόξευσης, πλαισιωμένα από στρατιώτες σε κατάσταση επιφυλακής. «Πολλά τέτοια τούνελ υπάρχουν σε βάθος 500 μέτρων σε όλη τη χώρα» εξηγεί ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ και συνεχίζει «οι βάσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς είναι έτοιμες κάτω από τα ψηλά βουνά σε κάθε περιφέρεια και πόλη της χώρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης