Βίντεο: Όμηροι Φιλιππινέζων ισλαμιστών εκλιπαρούν για βοήθεια

Βίντεο: Όμηροι Φιλιππινέζων ισλαμιστών εκλιπαρούν για βοήθεια

Δύο Καναδοί, ένας Νορβηγός και μία Φιλιππινέζα απήχθησαν από τρομοκράτες ενώ παραθέριζαν στη νήσο Σαμάλ

Βίντεο: Όμηροι Φιλιππινέζων ισλαμιστών εκλιπαρούν για βοήθεια
Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου όταν τρεις τουρίστες από τον Καναδά και τη Νορβηγία καθώς και μία Φιλιππινέζα έπεσαν θύματα ισλαμιστών, ενώ παραθέριζαν στη νήσο Σαμάλ στις Φιλιππίνες.

Μία ομάδα ανδρών είχε εισβάλει τότε στο θέρετρο Oceanview Resort και με την απειλή όπλου είχε οδηγήσει τους τρεις τουρίστες και τη γυναίκα σε όχημα με το οποίο τους απομάκρυναν από την περιοχή.

Κλείσιμο
Οι τοπικές αρχές είχαν εξαπολύσει έρευνα για τον εντοπισμό των τεσσάρων απαχθέντων, ενώ δεν υπήρχαν σημεία ζωής τους σε όλο αυτό το διάσημα.

Τώρα, όμως, βίντεο που απεικονίζει τους ομήρους και τους ισλαμιστές δόθηκε στη δημοσιότητα με τους απαχθέντες να κάνουν έκκληση από τις κυβερνήσεις των χωρών τους για βοήθεια.

Ένας από τους ομήρους, ο Τζον Ρίντσντελ μιλώντας στην κάμερα εκλιπαρεί την κυβέρνηση του Καναδά να συνομιλήσει με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων για να αφεθεί ελεύθερος ο ίδιος και οι υπόλοιποι όμηροι.

«Ικετεύουμε την καναδική κυβέρνηση και την κυβέρνηση των Φιλιππίνων. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ βοηθήστε μας», λέει ο άνδρας, ενώ πίσω του φαίνονται άνδρες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούν είτε όπλα, είτε μαχαίρια.

Ένας από τους ισλαμιστές όταν πήρε το λόγο δήλωσε πως θα διαπραγματευτεί με τις κυβερνήσεις του Καναδά και των Φιλιππίνων και θα εξηγούσε τις απαιτήσεις τους μόλις η επιθέσεις του στρατού σταματήσουν.

Εκπρόσωπος του στρατού της χώρας δήλωσε πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την γνησιότητα του βίντεο, ενώ τόνισε πως ο στρατός θα αρνηθεί οποιαδήποτε απαίτηση από την ομάδα ισλαμιστών, που λέγεται ότι ανήκουν στην οργάνωση Αμπού Σαγιάφ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης