«Μόνο δύο από τις 57 ρωσικές επιδρομές έπληξαν τζιχαντιστές», λέει ο Νταβούτογλου

«Μόνο δύο από τις 57 ρωσικές επιδρομές έπληξαν τζιχαντιστές», λέει ο Νταβούτογλου

Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αμύνης πως δεν επλήγησαν κατοικημένες περιοχές

«Μόνο δύο από τις 57 ρωσικές επιδρομές έπληξαν τζιχαντιστές», λέει ο Νταβούτογλου
Μπορεί ο υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, να διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές επιδρομές δεν έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές στη Συρία, όμως, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, μόνο δύο από τις 57 επιδρομές έχουν «χτυπήσει» στόχους του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι υπόλοιπες έχουν πλήξει περιοχές που βρίσκονται ομάδες της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, τόνισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ασφάλεια των συνόρων της ή τον εναέριο χώρο της, αναφερόμενος στις παραβιάσεις των περασμένων ημερών από ρωσικά μαχητικά.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε παρ’όλα αυτά πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να συνομιλήσει με την Ρωσία, το Ιράν και όποια άλλη χώρα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, αλλά τόνισε πως η Άγκυρα διατηρεί ηθική στάση σχετικά με τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και την ασφάλεια των συνόρων της, αλλά και τα αιτήματα των Σύρων πολιτών και την αποτροπή πιθανής προσφυγικής κρίσης στο μέλλον.

«Δε θέλουμε ένταση με την Ρωσία, αλλά όπως είπα, περιμένουμε η Ρωσία να δώσει προσοχή στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, τα σύνορα», είπε ο κ. Νταβούτογλου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης