Τουρκία: 30 νεκροί Κούρδοι αντάρτες σε μάχες στα ανατολικά της χώρας

Τουρκία: 30 νεκροί Κούρδοι αντάρτες σε μάχες στα ανατολικά της χώρας

Σε μία επίθεση και από τις δυο πλευρές των συνόρων, η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε σημαντικό πλήγμα στο ΡΚΚ σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 Κούρδους μαχητές

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί από επίθεση Κούρδων
Οι μάχες στην νοτιανατολική Τουρκία και στα σύνορα με το Ιράκ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μεταξύ των στρατευμάτων της Τουρκίας και του ΡΚΚ. Η νέα τακτική της Τουρκίας είναι οι αεροπορικές επιδρομές και στις δύο πλευρές των συνόρων, στοχεύοντας στην όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη επιδείνωση των θέσεων των ανταρτών.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν σήμερα, οι απώλειες από την πλευρά των Κούρδων ανήλθαν στους 30 νεκρούς και απροσδιόριστος αριθμός τραυματιών. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ θεωρεί ότι πολύ σύντομα το θέμα θα πάρει τέλος, καθώς οι αντάρτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμών σε όπλα. 

Κλείσιμο
Η νέα κλιμάκωση των επιθέσεων έρχεται μετά τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών, από πυρά Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. Και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς πάνω σ' αυτό το κλίμα θα παιχτεί όπως όλα δείχνουν το προεκλογικό παιχνίδι και ο τελικός νικητής των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης