Δανία: Οι τζιχαντιστές δεν κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στην Ευρώπη

Δανία: Οι τζιχαντιστές δεν κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στην Ευρώπη

"Πιστεύουμε ότι οι οργανωμένοι ισλαμιστές δεν θα χρησιμοποιούσαν τα δίκτυα των διακινητών ανθρώπων ή τις προσφυγικές οδούς για να προσπαθήσουν να περάσουν τους τρομοκράτες τους στη Δύση" δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας

Δανία: Οι τζιχαντιστές δεν κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στην Ευρώπη
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δεν πιστεύουν ότι οι εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση ώστε μέλη τους να διεισδύουν στην Ευρώπη, υποκρινόμενοι τους πρόσφυγες, για να διαπράξουν επιθέσεις.

Από τους περίπου 500.000 ανθρώπους που έχουν μπει στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους φέτος για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, οι 12.400 πέρασαν αυτόν τον μήνα στη Δανία. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχίες στη χώρα και ιδίως το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας εκφράζει φόβους ότι ριζοσπάστες ισλαμιστές μπορεί να εμφανίζονται ως πρόσφυγες για να φτάσουν στην Ευρώπη και να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Κλείσιμο
"Με βάση τις πληροφορίες μας, πιστεύουμε ότι οι οργανωμένοι ισλαμιστές δεν θα χρησιμοποιούσαν τα δίκτυα των διακινητών ανθρώπων ή τις προσφυγικές οδούς για να προσπαθήσουν να περάσουν τους τρομοκράτες τους στη Δύση" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φιν Μπορχ Άντερσεν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών (PET) της Δανίας.

Ο Άντερσεν εξήγησε ότι οι διαδρομές αυτές ενέχουν πολλούς κινδύνους. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να εντοπιστούν οι ισλαμιστές από την αστυνομία ή από άλλους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές, πρόσθεσε.

Ορισμένες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το προσφυγικό κύμα για να φτάσουν στην Ευρώπη αλλά αυτό είναι μια "σκόπιμη παραπλάνηση", όπως την χαρακτήρισε ο Άντερσεν. Ωστόσο, δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο κάποιοι λίγοι συμπαθούντες του ριζοσπαστικού Ισλάμ να το επιχειρήσουν.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας στη Γερμανία, η οποια δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, έχουν επίσης δηλώσει πως δεν έχουν βρεί κάποια απόδειξη ότι τζιχαντιστές βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων.

Δεξιά, αντιμεταναστευτικά κόμματα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκφράσει ανησυχίες για την πιθανή "διείσδυση" τζιχαντιστών, απηχώντας τις θέσεις και του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης