Τι κάνει μια Γιαπωνέζα πριγκίπισσα στην Αγγλία;

Τι κάνει μια Γιαπωνέζα πριγκίπισσα στην Αγγλία;

Επί ένα χρόνο η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα Μάκο ζει «ινκόγκνιτο» στο Λέισεστερ, στην Αγγλία - Τώρα ο αυτοκρατορικός οίκος της χώρας των Χρυσανθέμων αποφάσισε να αποκαλύψει την παρουσία της

Τι κάνει μια Γιαπωνέζα πριγκίπισσα στην Αγγλία;
Η 23χρονη πριγκίπισσα Μάκο του Ακισίνο, εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Χιροχίτο, ζει εδώ και ένα χρόνο «ινκόγκνιτο» στο Λέισεστερ της Βρετανίας. Η νεαρή γαλαζοαίματη κάνει το μεταπτυχιακό της με θέμα τα Μουσεία και την Τέχνη στο πανεπιστήμιο του Λέισεστερ, αλλά καθώς, υπήρξε απόλυτη μυστικότητα σχετικά με την παρουσία της στην χώρα, η νεαρή πριγκίπισσα, που στην Ιαπωνία απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου και είναι γνωστή, όπως η Κέιτ Μίντλετον στην Βρετανία, έζησε επί ένα χρόνο ως κοινή θνητή.

Κλείσιμο


Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας κυκλοφορούσε άνετα στους χώρους του πανεπιστημίου και μόνο κάποιοι Ιάπωνες φοιτητές την αναγνώρισαν, αλλά, παρέμειναν σιωπηλοί από σεβασμό στο πρόσωπό της. Η εγγονή του Ακιχίτο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της τον προσεχή Ιανουάριο και ο αυτοκρατορικός οίκος της Ιαπωνίας αποφάσισε να αποκαλύψει την παρουσία της στη Βρετανία. Η πριγκίπισσα μίλησε σε εφημερίδα του Λέισεστερ και δήλωσε ότι οι σπουδές της στην Βρετανία ήταν μια υπέροχη εμπειρία ενώ ο καθηγητής της, Simon Knell, αναφέρθηκε στην φοιτήτριά του και την χαρακτήρισε «φανταστική».



Ο μικρότερος αδελφός της Μάκο, ο πρίγκιπας Χισαχίτο, είναι τρίτος στην διαδοχή του θρόνου στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η Ιαπωνία είχε περάσει σοβαρή κρίση για την διαδοχή του θρόνου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν η μητέρα της Μάκο, έφερε στον κόσμο τον αδελφό της και αυτό, επειδή ο θείος της και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ναρουχίτο έχει μόνο κόρη, την πριγκίπισσα, Αϊκο, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο ένα κορίτσι δεν έχει δικαίωμα διαδοχής στον θρόνο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης