Βίντεο: Ξενοφοβικό παραλήρημα α λα Χόλιγουντ από Ούγγρο δήμαρχο

Βίντεο: Ξενοφοβικό παραλήρημα α λα Χόλιγουντ από Ούγγρο δήμαρχο

Εμφανίζεται σαν άλλος Τζέιμς Μποντ απειλώντας με φυλάκιση όσους τολμήσουν να περάσουν τα σύνορα της χώρας

Βίντεο: Ξενοφοβικό παραλήρημα α λα Χόλιγουντ από Ούγγρο δήμαρχο
Επιβλητικά εναέρια πλάνα με τη χρήση drone, αριστοτεχνικό μοντάζ, δυναμικό μουσικό χαλί, εικόνες με έφιππους αστυνομικούς και μπόλικη δράση… Θα μπορούσε να είναι ταινία στα πρότυπα του Χόλιγουντ, αλλά είναι ένα βίντεο γυρισμένο από τον ακροδεξιό δήμαρχο του Ασοθαλόμ στα ουγγρικά σύνορα με την Σερβία μέσω του οποίου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους μετανάστες: «Μην έρθετε στην Ουγγαρία!».

Ο Λάζλο Τοροτζκάι κοιτά σταθερά την κάμερα και εξηγεί για ποιο λόγο οι μετανάστες δεν πρέπει να περάσουν τα σύνορα της χώρας του.

Κλείσιμο
«Καλωσορίζουμε όσους σέβονται τους νόμους μας και εισέρχονται στη χώρα από τα διεθνή σημεία ελέγχου. Όποιος, όμως, προσπαθεί να περάσει τα σύνορα παράνομα μπορεί εύκολα να καταλήξει στη φυλακή», προειδοποιεί ο δήμαρχος του Ασοθαλόμ.

Οι σκηνές εναλλάσσονται με γενικά πλάνα από την περιοχή των συνόρων, ενώ η εναέρια κάμερα καταγράφει το μήκος του φράχτη που έχει κατασκευαστεί στη μεθόριο.

Επ’αυτού, μάλιστα, ο δήμαρχος εξηγεί πως ο φράχτης θα συνεχιστεί να επιμηκύνεται, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές απωθούν όσους επιχειρούν να τον παραβιάσουν κάνοντας χρήση αντλιών νερού και σπρέι πιπεριού, στοχεύοντας ακόμα και σε παιδιά.

Στο βίντεο με τίτλο «Μήνυμα από την Ουγγαρία στους παράνομους μετανάστες» ο Τοροτζκάι συνεχίζει το… καλωσόρισμά του εξηγώντας πως από τις 15 Σεπτεμβρίου όποιος εντοπίζεται να περνάει τα σύνορα παράνομα θα φυλακίζεται, καθώς έχει διαπράξει έγκλημα.

Κάνοντας λόγο για τον φράχτη που προστατεύει τη χώρα, ο δήμαρχος τονίζει πως χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιώτες, αλλά και πολιτοφύλακες περιφρουρούν την περιοχή, ενώ τα λόγια του εμπλουτίζουν οι εικόνες περιπολικών, ενστόλων και έφιππων αστυνομικών.

Από τα πλάνα δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Τοροτζκάι, ο οποίος ποζάρει με μαύρα γυαλιά ηλίου σαν σκληρός ήρωας ταινιών δράσης μαζί με αστυνομικούς και στρατιώτες.

Το παραλήρημα ολοκληρώνεται και με μία συμβουλή από τον δήμαρχο στους μετανάστες: «Αν είσαι παράνομος μετανάστης και θέλεις να φτάσεις στη Γερμανία τότε ο πιο σύντομος δρόμος από τη Σερβία είναι μέσω Κροατίας και Σλοβενίας. Μην εμπιστεύεσαι τους ψεύτες διακινητές».

Στα τελευταία πλάνα ο δήμαρχος κοιτώντας με επίμονο βλέμμα την κάμερα λέει: «Η Ουγγαρία είναι κακή επιλογή. Το Ασοθαλόμ είναι η χειρότερη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης