Μετά τις γερμανικές πιέσεις η Λετονία συμφώνησε να δεχτεί περισσότερους μετανάστες

Μετά τις γερμανικές πιέσεις η Λετονία συμφώνησε να δεχτεί περισσότερους μετανάστες

Η πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι δέχεται το πρόγραμμα ποσοστώσεων της ΕΕ για την εγκατάσταση 526 επιπλέον προσφύγων στην χώρα της

Μετά τις γερμανικές πιέσεις η Λετονία συμφώνησε να δεχτεί περισσότερους μετανάστες
Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε σήμερα να αποδεχτεί τον αριθμό των προσφύγων που της είχαν ζητήσει οι Βρυξέλλες να φιλοξενήσει.

Η Λαϊμντότα Στραουγιούμα, η πρωθυπουργός της Λετονίας, ανακοίνωσε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κυβέρνηση δέχεται την εγκατάσταση άλλων 526 προσφύγων στη χώρα της, όπως είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κλείσιμο
Η Λετονία, μια χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε ήδη δεχτεί να φιλοξενήσει 250 ανθρώπους. Συνολικά, με βάση τις ποσοστώσεις που έχει προτείνει η Κομισιόν, θα υποδεχτεί 776 αιτούντες άσυλο.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Λετονίας, Ραϊμόντς Βεγιόνις, κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει με την προτεινόμενη ποσόστωση. Πάντως, τρία από τα 13 μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαφώνησαν και καταψήφισαν την πρόταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ρίχαρντς Κοζλόφσκις, θα μεταφέρει τη θέση της χώρας του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Είναι σημαντικό να μην μείνει η Λετονία στο περιθώριο αλλά να συμμετάσχει πλήρως στην εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση με τους εταίρους της», είπε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης