Αίγυπτος: Είχαν σταματήσει για φαγητό στην άκρη του δρόμου οι τουρίστες όταν δέχτηκαν την επίθεση!

Αίγυπτος: Είχαν σταματήσει για φαγητό στην άκρη του δρόμου οι τουρίστες όταν δέχτηκαν την επίθεση!

Απίστευτο μπέρδεμα για την τοποθεσία του δυστυχήματος - Διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες - Μυστήριο με την ειδική άδεια που χρειάζεται για να εισέρχονται τουρίστες στην περιοχή

Αίγυπτος: Είχαν σταματήσει για φαγητό στην άκρη του δρόμου οι τουρίστες όταν δέχτηκαν την επίθεση!
Νέες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αίγυπτο, όταν δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επιτέθηκαν σε ομάδα τουριστών σκοτώνοντας 12 άτομα, επειδή νόμιζαν πως επρόκειτο για τζιχαντιστές!

Η Μεξικανή υπουργός Εξωτερικών, Κλαούντια Ρουίς Μασιό, είπε, σε συνέντευξη Τύπου στην Πόλη του Μεξικού, πως επικοινώνησε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στη χώρα, Γιασέρ Σαμπάν, ζητώντας του κάποια «αντικειμενική εξήγηση που να ξεκαθαρίζει το συμβάν».

Κλείσιμο
Το γκρουπ των 22 τουριστών είχε πάει για ξενάγηση στη Λευκή Έρημο Φαράφρα, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας, στο οποίο υπάρχουν σχηματισμοί από λευκή άμμο που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Εκεί, οι δυνάμεις ασφαλείας, άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας 12 από αυτούς και τραυματίζοντας τους υπόλοιπους 10. Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον δυο Μεξικανοί πολίτες, ενώ έξι βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού.



Οι τραυματίες, είπαν στον Μεξικανό πρέσβη Χόρχε Άλβαρεζ Φουέντες σε νοσοκομείο του Καΐρου, πως το γκρουπ ταξίδευε προς την  όαση Μπαχαρίγια, περίπου 370 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Καθ' οδόν για το ξενοδοχείο τους σταμάτησαν για ένα πρόχειρο γεύμα στην άκρη του δρόμου κι εκεί δέχτηκαν τα πυρά αιγυπτιακών αεροσκαφών.

Ένα μπέρδεμα, όσο αφορά το που ακριβώς βρίσκονταν οι τουρίστες, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, καθώς μια ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού έλεγε πως το γκρουπ βρισκόταν στην όαση Φαράφρα, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια της ερήμου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου χαρακτήρισε το γεγονός ως «λάθος» σε δημοσίευση που έγινε στην επίσημη σελίδα στο Facebook, λέγοντας πως μια μονάδα αποτελούμενοι από αστυνομικούς και στρατιώτες «ενεπλάκη κατά λάθος, με τέσσερα οχήματα τετρακίνησης που ανήκε σε ένα τουριστικό γκρουπ Μεξικανών», την ώρα που διεξήγαγε επιχειρήσεις εναντίων ανταρτών στη Λευκή Έρημο. Συμπληρωματικά, η ανακοίνωση έλεγε πως οι τουρίστες δεν είχαν τη σχετική άδεια, για να βρίσκονται στην περιοχή.

Ένας τουρίστας, που είδε την 63χρονη μητέρα του να τραυματίζεται από την επίθεση σχολίασε πως είναι αδύνατο να τους πέρασαν για αντάρτες, καθώς την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση, δειπνούσαν και δεν έκαναν κάτι ύποπτο.



Ο Σαμέχ Σουκρί, υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, τηλεφώνησε στον ομόλογό του και τον συλλυπήθηκε, λέγοντας ταυτόχρονα πως η πομπή δέχτηκε τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, επειδή τα αυτοκίνητα έμοιαζαν με αυτά που είχαν αντάρτες, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή.

Παράλληλα, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας ανέφερε σε αγγλικά μέσα ενημέρωσης, πως τα τουριστικά γκρουπ, χρειάζονται ειδική άδεια για να εισέλθουν στην περιοχή της Λευκής Ερήμου, ενώ σε πολλές περιστάσεις, τα μεγαλύτερα γκρουπ, συνοδεύονται από σημαντική αστυνομική δύναμη για να τους προστατεύσουν από πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών ανταρτών που δρουν χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τη χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πιθανότητα η επίθεση να έλαβε χώρα, επειδή οι τουρίστες, σταμάτησαν σε περιοχή που δεν προβλεπόταν και φυσικά δεν επιτρεπόταν να βρεθούν εκτός δρόμου.

Νωρίτερα από την επίθεση, άντρες του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της Λευκής Ερήμου, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης