«Θα φιλοξενούσα πρόσφυγες στο σπίτι μου», λέει ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά

«Θα φιλοξενούσα πρόσφυγες στο σπίτι μου», λέει ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά

Ο Ματέο Σαλβίνι εξέπληξε τηλεθεατές και παρουσιάστρια όταν είπε ότι προτίθεται να μοιραστεί το διαμέρισμά του με έναν πρόσφυγα

«Θα φιλοξενούσα πρόσφυγες στο σπίτι μου», λέει ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά
Ο άνθρωπος που κυκλοφορούσε στους δρόμους φορώντας μπλούζα με σύνθημα «Στοπ στην εισβολή», που δήλωσε πως θα έπρεπε να αφήσουν τους μετανάστες στα πλοιάρια, που είπε ότι η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα, τώρα υποστηρίζει ότι θέλει να φιλοξενήσει έναν πρόσφυγα στο σπίτι του…

Ο λόγος για τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Agorà Estate» του κρατικού σταθμού Rai3 είπε ότι έτοιμος να μοιραστεί το διαμέρισμά του με έναν πρόσφυγα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο επικρατεί υποκρισία σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης και πρόσθεσε ότι είναι σύμφωνος στο να γίνονται δεκτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

«Να δεχτούμε όσους ξεφεύγουν από τον πόλεμο; Ναι, αμέσως. Ακόμα και στο σπίτι μου. Αλλά να εξακριβώσουμε ποιες είναι οι χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου», δήλωσε στην παρουσιάστρια της εκπομπής ο Σαλβίνι.

Όταν εκείνη τον ρώτησε αν θα φιλοξενούσε έναν από τους πρόσφυγες εκείνος απάντησε θετικά λέγοντας: «Θα φιλοξενούσα έναν πρόσφυγα στο διαμέρισμά μου, αν και έχω ένα δυάρι».

Βέβαια, λίγη ώρα πριν την εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχετικά με την απόφαση της Δανίας να διακόψει τη σιδηροδρομική σύνδεσή της με την Γερμανία: «Η Δανία μπλοκάρει σιδηρόδρομο και δρόμους για να αποφύγει την έλευση χιλιάδων μεταναστών. Είναι ρατσιστές και αυτοί ή πιο έξυπνοι από εμάς;».

Μιλώντας, λοιπόν, στην «Agorà Estate» εξήγησε πως το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Ιταλία ή έρχονται στη χώρα άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με περιοχές σε εμπόλεμη κατάσταση.

Όπως είπε, μάλιστα, από τους χιλιάδες που βρίσκονται στη Σικελία δεν είναι πρόσφυγες, καθώς δεν είναι Σύροι.

«Αν πάει κανείς στο κέντρο υποδοχής στην Κατάνια θα βρει έναν μόνο Σύρο. Οι περισσότεροι είναι από το Μπαγκλαντές. Ξέσπασε πόλεμος στο Μπαγκλαντές απόψε; Όχι. Κάποιος λέει ότι στο Μπαγκλαντές πεινάνε. Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Να δέχεσαι κάποιον που ξεφεύγει από τον πόλεμο είναι εντάξει. Άλλο ζήτημα είναι να δεχθείς όσους πεινάνε. Υπάρχουν 600 εκατ. Κινέζοι, 800 εκατ. Αφρικανοί και άλλοι 600 εκατ. Ασιατών που θεωρητικά πεινάνε περισσότερο από εμάς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πλατό», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι προσπαθώντας να εξηγήσει τον τρόπο σκέψης του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης