Βίντεο: Αυγά και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών στις Βρυξέλλες

Βίντεο: Αυγά και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών στις Βρυξέλλες

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί το κέντρο των Βρυξελλών όπου από το πρωί χιλιάδες αγρότες και πάνω από 2.000 τρακτέρ έχουν δημιουργήσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την πρωτεύουσα του Βελγίου 

Βίντεο: Αυγά και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών στις Βρυξέλλες
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί από το πρωί έξω από το το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, με τις αψιμαχίες μεταξύ αγροτών και αστυνομίας να παίρνουν διαρκώς και πιο... ευρηματικές μορφές.

Όπως βλέπουμε στα βίντεο που καταφθάνουν διαρκώς από την πρωτεύουσα του Βελγίου, οι αγρότες κάθε άλλο παρά... «Ευρωπαίοι» είναι στις μεθόδους τους απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Στην μία περίπτωση, ένας αποφασισμένος αναλαμβάνει δράση και ξεκινά με το τρακτέρ του κατά μέτωπον επίθεση εναντίον των αστυνομικών και του οδοφράγματος. Ως ένα σημείο μάλιστα τα πηγαίνει αρκετά καλά, μέχρι να έρθει το... ιππικό και μέσω τον ενισχύσεων και της εκτόξευσης νερού από το ειδικό όχημα, να τον αναγκάσει σε υποχώρηση.

Σε άλλο βίντεο, οι αγρότες δεν διστάζουν να φθάσουν σε απόσταση βολής από τους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων και να τους πετάξουν δεκάδες αυγά. Ενώ κάποιοι άλλοι εκτοξεύουν βεγγαλικά εναντίον τους. Όπως φαίνεται σε όλες τις περιπτώσεις η αστυνομία διατηρεί την ψυχραιμία της, χωρίς να υπάρχουν κάποιες δυναμικές απαντήσεις από μέρους της με δακρυγόνα ή άλλα κατασταλτικά μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες που παρίστανται στη συγκέντρωση ανήκουν σε δύο διαφορετικά σωματεία, αρχικά τους πιο μετριοπαθείς της Copa Cogeta, που ζητούν επιδοτήσεις παραγωγής για να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα από το Ευρωπαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία, και η European Milk Board (Επιτροπή Γάλατος Ευρώπης), που ζητούν κρατικό παρεμβατισμό για την ανύψωση των τιμών.
 
Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τις πρακτικές διαμαρτυρίας της Επιτροπής Γάλατος Ευρώπης που οδήγησε στην αποχώρηση της Copa Cogeta, καθώς η παρατεταμένη ρήψη αυγών, γάλακτος, κροτίδων αλλά και η καύση λάστιχων εμπόδισε την διενέργεια ομιλίας του Προέδρου της τελευταίας.
 
Με την αναχώρηση της Copa Cogeta παραμένει μόνη η Επιτροπή Γάλατος Ευρώπης που σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι να υπάρξει απάντηση στα αιτήματα τους από τους οργανισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης