Free your feet: Οι επαναστατικές κάλτσες που καταργούν τα παπούτσια!

Free your feet: Οι επαναστατικές κάλτσες που καταργούν τα παπούτσια!

Οι κάλτσες της ελβετικής εταιρείας είναι 15 φορές πιο ανθεκτικές από το ατσάλι και κάνουν τα παπούτσια να μοιάζουν περιττά

Free your feet: Οι επαναστατικές κάλτσες που καταργούν τα παπούτσια!
Επανάσταση στον κόσμο του αθλητικού ρουχισμού αναμένεται να προκαλέσει η δημιουργία των καινούριων καλτσών, με την ονομασία «FreeYourFeet». Οι εν λόγω κάλτσες είναι αδιάβροχες, τρομερά ανθεκτικές, ενώ εφαρμόζουν στο πόδι σαν γάντι, καθιστώντας περιττά τα αθλητικά παπούτσια.

Κλείσιμο


Αθλητές διαφόρων σπορ δοκίμασαν τις δυνατότητες των ιδιαίτερων καλτσών σε ορειβασία, σέρφινγκ, ακροβασία, ακόμα και σε κολύμπι με καρχαρίες.
Η εταιρία παραγωγής «Swiss Barefoot Company» χρησιμοποίησε για τη δημιουργία του επαναστατικού είδους καλτσών ένα υπέρ-ανθεκτικό υλικό, ονόματι «Dyneema». Το εν λόγω υλικό επιπλέει στο νερό, είναι ανθεκτικό στην υγρασία, στην υπεριώδη ακτινοβολία, ακόμα και σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Επιπλέον, οι σόλες είναι κατασκευασμένες για οποιαδήποτε επιφάνεια.  



Σύμφωνα με τον Dr Dieter Hensch, ιδρυτή της εταιρείας, ήθελε να δημιουργήσει κάτι «που θα βοηθούσε τους αθλητές να επανακτήσουν το φυσικό συναίσθημα του να είναι ξυπόλητοι, κάνοντας το αγαπημένο τους σπορ». Όπως σχολίασε ο ίδιος, η έμπνευση για τη δημιουργία του ήρθε όταν έκοψε το πόδι του, κάνοντας kite surfing. «Το “FreeYourFeet” προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι πολλά τα αθλήματα, τα οποία θα θέλαμε να απολαύσουμε ξυπόλητοι, αλλά δεν το κάνουμε, φοβούμενοι τους τραυματισμούς».



Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως: «Θα μπορούσε κανείς να περπατήσει έξω με τις προστατευτικές κάλτσες και να νιώθει πως είναι ξυπόλητος.
Σύμφωνα με έρευνες το περπάτημα χωρίς παπούτσια μπορεί να βοηθήσει τους ενήλικες με προβλήματα στην πλάτη, ενώ βελτιώνει και τη διάθεση.
Ωστόσο, οι κάλτσες δεν θα προστατεύουν, προφανώς, από αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να τρυπήσουν τα πόδια.

Οι επαναστατικές, αθλητικές κάλτσες θα κοστολογούνται κοντά στα 46 ευρώ, όταν ξεκινήσει η κυκλοφορία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης