Σόιμπλε: Το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από την επανένωση της Γερμανίας

Σόιμπλε: Το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από την επανένωση της Γερμανίας

«Δεν πρόκειται να αποτύχουμε εξαιτίας έλλειψης χρημάτων, είμαστε σε αυτήν την ευτυχή θέση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, σε μήνυμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Σόιμπλε: Το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από την επανένωση της Γερμανίας
Με το σύνθημα «Wir helfen» (Βοηθάμε), 100 προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού της Γερμανίας στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και κατά της μισαλλοδοξίας. Στη δράση αυτή, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Bild", συμμετείχε το σύνολο των υπουργών της γερμανικής κυβέρνησης. 

Κλείσιμο


Την αισιοδοξία του για την επιτυχή διαχείριση της κατάστασης που δημιουργεί το αυξημένο ρεύμα μεταναστών στη Γερμανία εξέφρασε μέσω της εφημερίδας "Bild"και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Χαρακτηρίζοντας την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη χώρα του ως τη «μεγαλύτερη δοκιμασία από τη γερμανική επανένωση», ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας δήλωσε ότι «είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε. Δεν πρόκειται να αποτύχουμε εξαιτίας έλλειψης χρημάτων, είμαστε σε αυτήν την ευτυχή θέση. Όμως ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο,  θα διαμορφώσει τη χώρα μας για το μέλλον», τόνισε ο Γερμανός υπουργός. 

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας,  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποσχέθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Bild" ότι, η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Η Γερμανία είναι μία ισχυρή και συμπονετική χώρα. Η Γερμανία δεν είναι όσοι υποδαυλίζουν το μίσος, αλλά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που βοηθούν με καρδιά και κατανόηση», τόνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης