Αυστρία... η καλύτερη χώρα για τη δημιουργία οικογένειας

Αυστρία... η καλύτερη χώρα για τη δημιουργία οικογένειας

Το InterNations δημοσιοποίησε τις είκοσι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσουν τα παιδιά μίας οικογένειας – Στην 7η θέση η Γερμανία, στην 8η η Γαλλία και στη 12η η Ισπανία – Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην 20άδα

Αυστρία... η καλύτερη χώρα για τη δημιουργία οικογένειας
Τρεις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με «ατμομηχανή» την Αυστρία, ηγούνται της λίστας των είκοσι κρατών που προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες για τη δημιουργία οικογένειας και το μεγάλωμα παιδιών. Στη 2η θέση ακολουθεί η Φινλανδία και στην 3η η Σουηδία, ενώ η Γερμανία είναι στην 7η, η Γαλλία στην 8η και η Ισπανία στη 12η θέση. Αν ψάχνετε για την Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται στην 20άδα.

Το παράδοξο είναι ότι στη λίστα δεν υπάρχει ούτε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία βρίσκεται στην 22η θέση. Το InterNations πραγματοποίησε έρευνα σε όλες τις χώρες, απευθυνόμενο στην πηγή, δηλαδή στους γονείς, από τους οποίους ζήτησε να αξιολογήσουν την ποιότητα, το κόστος και τη διαθεσιμότητα αναφορικά με τη φροντίδα των παιδιών και την εκπαίδευσή τους.

Κλείσιμο
Η Αυστρία κέρδισε την πρώτη θέση διότι έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό σύστημα επικοινωνίας με τους γονείς, τους οποίους υποστηρίζει σε όλες τις δραστηριότητές τους. Οι γονείς έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στη διαθεσιμότητα για τη φροντίδα και την εκπαίδευση.

Στην Αυστρία, όλες οι εταιρίες δίνουν τη γονική άδεια μόλις γεννηθεί το παιδί, ενώ το κράτος προσφέρει μηνιαίο επίδομα 100 έως 200 ευρώ, για τα έξοδα του παιδιού μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η Φινλανδία, που κατέλαβε τη 2η θέση, πήρε πολύ καλές βαθμολογίες σε επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ η Σουηδία κατατάσσεται στην υψηλότερη βαθμίδα εξαιτίας του κόστους εκπαίδευσης και της φροντίδας των παιδιών, έχασε όμως σε επίπεδο ποιότητας της εκπαίδευσης και της οικογενειακής ευημερίας.

Οι χώρες που βρίσκονται στην 20άδα είναι οι: 
1)Αυστρία
2)Φινλανδία
3)Σουηδία
4)Ισραήλ
5)Νέα Ζηλανδία
6)Σιγκαπούρη
7)Γερμανία
8)Γαλλία
9)Αυστραλία
10)Λουξεμβούργο
11)Δανία
12)Ισπανία
13)Πολωνία
14)Φιλιππίνες
15)Μεξικό
16)Καναδάς
17)Νορβηγία
18)Νότια Αφρική
19)Μπαχρέιν
20)Κόστα Ρίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης