Ουκρανία: Θάφτηκαν 57 νεκροί που παρέμεναν στα αζήτητα για πάνω από ένα χρόνο.

Ουκρανία: Θάφτηκαν 57 νεκροί που παρέμεναν στα αζήτητα για πάνω από ένα χρόνο.

Μία από τις πιο τραγικές ιστορίες στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι οι δεκάδες άγνωστοι νεκροί στρατιώτες, 57 εκ των οποίων θάφτηκαν σήμερα, έναν χρόνο μετά τον θάνατό τους

Ουκρανία: Θάφτηκαν 57 νεκροί που παρέμεναν στα αζήτητα για πάνω από ένα χρόνο.
Σε ένα από τα θλιβερά επεισόδια του πολέμου στην Ουκρανία, θάφτηκαν την Πέμπτη 57 πτώματα στρατιωτών τα οποία δεν είχαν αναγνωριστεί έναν ολόκληρο χρόνο μετά τις μάχες στα ανατολικά της χώρας.

Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν σκοτωθεί στην μάχη του IIovaisk τον περασμένο Αύγουστο και από τότε οι Ουκρανικές αρχές, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα στοιχεία τους.

Κλείσιμο
«Είναι τόσο τραγικό να ξέρεις ότι κάποιοι συγγενείς, οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους τούς περιμένουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Μάλιστα, πιστεύεται ότι τα αζήτητα πτώματα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των νεκρών.

Υπενθυμίζεται ότι στην εμφύλια σύρραξη έχασαν τη ζωή τους πάνω από 6.500 στρατιώτες και από τις δυο πλευρές. Και παρά την κατάπαυση του πυρός που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο, η ένταση συνεχίζεται σε χαμηλότερους ρυθμούς, με 16 νεκρούς από συνεργεία καθαρισμού ναρκών και άλλους 29 νεκρούς μόνο τον Ιούλιο από εχθροπραξίες στο μέτωπο.

Σε κάθε περίπτωση, η μαζική ταφή 57 άγνωστων νεκρών είναι μία από τις πιο σκληρές στιγμές ενός παράλογου πολέμου. Ιδίως αν σκεφτούμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, ο σεβασμός στο νεκρό και η απόδοσή του νεκρού σώματος στην οικογένειά του ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της πολεμικής αρετής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης