Ινδία: Τουλάχιστον 178 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών

Ινδία: Τουλάχιστον 178 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στις δυτικές πολιτείες αλλά και στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης που συνορεύει με το Μπαγκλαντές

Ινδία: Τουλάχιστον 178 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών
Τουλάχιστον 178 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στην Ινδία εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των πλημμυρών που πλήττουν την χώρα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Τρίτη.

Οι πλημμύρες και οι βροχές έχουν πλήξει περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Ινδία, δήλωσε ο Kuldeep Dhatwalia, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dhatwalia, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στις δυτικές πολιτείες αλλά και στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης που συνορεύει με το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με το CNN, εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί έχουν μεταφερθεί σε ειδικούς καταυλισμούς, έχοντας χάσει τα σπίτια τους και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιτίας των «χειμάρρων» που κατάπιαν τα χωριά τους.

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ο Javed Ahmed Khan, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Ινδίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης