Φωτογραφίες σοκ: Δείτε τον βούρκο που θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες των Ολυμπιακών του Ρίο

Φωτογραφίες σοκ: Δείτε τον βούρκο που θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες των Ολυμπιακών του Ρίο

Μόλις τρεις κουταλιές του γλυκού από αυτά τα νερά είναι ικανά να οδηγήσουν τους αθλητές σε ασθένειες όπως τύφος ή ηπατίτιδα Α

Φωτογραφίες σοκ: Δείτε τον βούρκο που θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες των Ολυμπιακών του Ρίο
Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. Η μόλυνση στα νερά γύρω από την περιοχή του Ρίο ντε Τζανέϊρο που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας επικίνδυνος βούρκος γεμάτος σκουπίδια και αρρώστιες. Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στην χώρα και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα κατ' ευφημισμόν «νερά». Μάλιστα τονίζουν ότι αρκούν τρία κουταλάκια του νερού για έναν ανθρώπινο οργανισμό από αυτά τα νερά για να αρρωστήσουν αμέσως από ασθένειες όπως τύφος ή ηπατίτιδα Α. 

Το πρόβλημα όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για να καθαρίσουν αυτές οι περιοχές από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα. Δεν είναι μόνο τα βακτήρια και τα μικρόβια, αλλά και τα άπειρα σκουπίδια που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των ακτών, τα οποία κάνουν το θέαμα ακόμα πιο αποκρουστικό. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι απλά ιδιαίτερα επικίνδυνη μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους 350.000 θεατές που υπολογίζεται να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα.



Κάποιες ομάδες που προσπάθησαν φέτος να κάνουν μέρος της προετοιμασίας τους στο Ρίο τα μάζεψαν και έφυγαν κακήν κακώς. «Αυτά είναι τα χειρότερα νερά που έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου ως αθλητής της ιστιοπλοϊας» δήλωσε ο Αυστριακός προπονητής Ivan Bulaga ενώ δήλωσε ότι αρκετοί αθλητές του, παρά την μικρή έκθεση στα νερά, παρουσίασαν προβλήματα υγείας όπως διάρροια και εμετούς.
Κλείσιμο



Από την πλευρά τους οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο καθαρισμός των νερών αυτών είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές τους. Και είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά μέσα στους επόμενους 12 μήνες που απομένουν για να γίνουν οι αγώνες. Οι φωτογραφίες όμως που βλέπουμε εδώ κάθε άλλο παρά μας πείθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης