Νεπάλ: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις στις περιοχές που χτυπήθηκαν από σεισμό

Νεπάλ: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις στις περιοχές που χτυπήθηκαν από σεισμό

H άφιξη των μουσώνων στο Νεπάλ έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή στην χώρα που προκλήθηκε από τον σεισμό του Απριλίου

Νεπάλ: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις στις περιοχές που χτυπήθηκαν από σεισμό
Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από κατολίσθηση σε ορεινό δρόμο κοντά στην πόλη Ποκάρα του Νεπάλ. Η συγκεκριμένη πόλη είναι ίσως πιο γνωστός πόλος έλξης για τους τουρίστες εκτός από την πρωτεύουσα Κατμαντού, και αποτελεί αφετηρία για όσους θέλουν να ανέβουν στα Ιμαλάϊα. 

Οι μουσώνες που αρχίζουν και φθάνουν στην χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις, έρχονται να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές του πληθυσμού μετά τον φονικό σεισμό των 8,1 βαθμών Ρίχτερ που έγινε τον Απρίλιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κατέπεσε ένα μεγάλο τμήμα του βουνού, καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση είναι μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από την αρχή μιας φημισμένης ορειβατικής διαδρομής στο όρος Αναπούρνα, το 10 ψηλότερο βουνό του κόσμου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 100.000 τουρίστες. Πάντως με βάση τις μέχρι τώρα αναφορές δεν υπάρχει κάποιος ξένος πολίτης ανάμεσα στα θύματα της κατολίσθησης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σεισμός είχε αφαιρέσει την ζωή 9.000 ανθρώπων και είχε προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις υποδομές της χώρας. Κάτι που τώρα θα γίνει ακόμα χειρότερο με τους μουσώνες και τις φοβερές καταιγίδες να έρχονται να ολοκληρώσουν την καταστροφή στο Νεπάλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης