«Υποστηρικτής» των τζιχαντιστών σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε παραλία της Φλόριντα

«Υποστηρικτής» των τζιχαντιστών σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε παραλία της Φλόριντα

Προσπαθούσε να στρατολογήσει άτομα για την τρομοκρατική οργάνωση μέσω Facebook

«Υποστηρικτής» των τζιχαντιστών σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε παραλία της Φλόριντα
Το FBI συνέλαβε την Δευτέρα έναν 23χρονο άνδρα, που σχεδίαζε να κάνει βομβιστική επίθεση σε παραλία της Φλόριντα «εμπνευσμένος» από παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Harlem Suarez, από το Key West της Φλόριντα, συνελήφθη, αφού πρώτα αγόρασε από πράκτορα του FBI, μια ψεύτικη βόμβα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι το FBI τον παρακολουθούσε για αρκετό διάστημα.

Κλείσιμο


Ο 23χρονος Suarez, που χρησιμοποιούσε και το όνομα Almlak Benitez, είχε μπει στο στόχαστρο του FBI, επειδή προσπαθούσε μέσω facebook να στρατολογήσει μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του υποστηρικτή των τζιχαντιστών. Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Θα καταστρέψουμε την Αμερική και θα την χωρίσουμε στα δύο. Θα τοποθετήσουμε την μαύρη σημαία μας στον Λευκό Οίκο, όποιος και αν είναι πρόεδρος».



Μετά από αυτές τις αναρτήσεις στο facebook, το FBI έθεσε υπό παρακολούθηση τον 23χρονο άνδρα και ένας πράκτορας του FBI άρχισε να ανταλλάσσει μηνύματα μαζί του, μέχρι που του πούλησε μια ψεύτικη βόμβα για να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σε παραλία της Φλόριντα.



Ο πράκτορας του FBI αποκάλυψε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι ο 23χρονος του είχε εξομολογηθεί πως θα πάει νύχτα στην παραλία και θα τοποθετήσει την βόμβα κάτω από την άμμο, ενώ την επόμενη ημέρα θα την πυροδοτούσε από συσκευή που θα βρισκόταν σε απόσταση από την παραλία, «ώστε να ακουστεί ένας πραγματικά δυνατός θόρυβος από το πουθενά».

Ο John Carlin, βοηθός Γενικού Εισαγγελέα για την Εθνική Ασφάλεια, δήλωσε για την σύλληψη του 23χρονου στον Τύπο: «Το να σταματήσουμε τις επιθέσεις στη χώρα μας από αυτούς που εμπνέονται ή κατευθύνονται από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι η ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης