Εκτέλεση γυναίκας για τον θάνατο Αμερικανίδας δασκάλας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκτέλεση γυναίκας για τον θάνατο Αμερικανίδας δασκάλας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η 30χρονη είχε σκοτώσει τη 47χρονη σε εμπορικό κέντρο στο Αμπού Ντάμπι, ενώ είχε τοποθετήσει βόμβα προκειμένου να σκοτώσει έναν Αμερικανοαιγύπτιο γιατρό

Εκτέλεση γυναίκας για τον θάνατο Αμερικανίδας δασκάλας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στην εκτέλεση της 30χρονης Alaa Badr Abdullah al-Hashemi προχώρησαν οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετά την καταδίκη της για τον θάνατο 47χρονης Αμερικανίδας δασκάλας σε εμπορικό κέντρο στο Αμπού Ντάμπι, τον Δεκέμβριο του 2014.

Η 47χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες του εμπορικού κέντρου, ενώ ο 11χρονος δίδυμος γιος της περίμενε απέξω. Η Hashemi σχεδίαζε επίσης να δολοφονήσει με βόμβα έναν Αμερικανοαιγύπτιο γιατρό. Η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού.

Κλείσιμο
Η Hashemi εκτελέστηκε τη Δευτέρα το πρωί, μετά την έγκριση που δόθηκε από τον πρόεδρο των ΗΑΕ Σεΐχη Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Ο τρόπος που εκτελέστηκε η 30χρονη γυναίκα δεν γνωστοποιήθηκε. Η ίδια καταδικάστηκε τελεσίδικα μόλις πριν δύο εβδομάδες, όταν το ανώτατο δικαστήριο της χώρας απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει.

Η Hashemi ομολόγησε στον εισαγγελέα ότι ήταν εξοργισμένη από το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κρατούσαν τον άνδρα της και ήθελε να σπείρει τον φόβο ανάμεσα στους δυτικούς που κατοικούν στη χώρα.

Η 30χρονη γυναίκα αιτήθηκε στο δικαστήριο ψυχολογικής παρακολούθησης, υποστηρίζοντας ότι βλέπει οράματα και φαντάσματα. Ο δικαστής διέταξε να εξεταστεί από ειδικό, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε επίγνωση των πράξεών της.

Η τελευταία εκτέλεση στα ΗΑΕ καταγράφεται τον Ιανουάριο του 2014, όταν ένας εργαζόμενος από τη Σρι Λάνκα καταδικάστηκε για φόνο και εκτελέστηκε σε δημόσιο πυροβολισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης