Την ευθύνη της επίθεσης σε Μαϊντουγκούρι και Ντζαμένα ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ

Την ευθύνη της επίθεσης σε Μαϊντουγκούρι και Ντζαμένα ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ

Στο μήνυμά της η Μπόκο Χαράμ δείχνει τα πρόσωπα των καμικάζι και σημειώνει ότι «έπληξαν τα προπύργια των μισθοφόρων στη δυτική Αφρική», εξηγεί η ίδια πηγή

Την ευθύνη της επίθεσης σε Μαϊντουγκούρι και Ντζαμένα ανέλαβε η  Μπόκο Χαράμ
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε χθες Σάββατο την ευθύνη για δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα στην κεντρική αγορά της Ντζαμένα στο Τσαντ και στο Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων (SITE).

Στην ανάληψη της ευθύνης, που έγινε μέσω Twitter, η Μπόκο Χαράμ υπογράφει ως «Ισλαμικό Κράτος, επαρχία της δυτικής Αφρικής», την ονομασία δηλαδή που χρησιμοποιεί από τον προηγούμενο Μάρτιο οπότε ανακοίνωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, επεσήμανε το SITE.

Κλείσιμο
Στο μήνυμά της η Μπόκο Χαράμ δείχνει τα πρόσωπα των καμικάζι και σημειώνει ότι «έπληξαν τα προπύργια των μισθοφόρων στη δυτική Αφρική», εξηγεί η ίδια πηγή.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας που είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε χθες Σάββατο στην κεντρική αγορά της Νταζμένα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση που σημειώνεται στην πρωτεύουσα του Τσαντ σε διάστημα μικρότερο του ένα μήνα.
Εξάλλου στη βορειοανατολική Νιγηρία, στο Μαϊντουγκούρι, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε έναν σταθμό λεωφορείου γεμάτο κόσμο, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης