Βίντεο: Δείτε την πελώρια ρουφήχτρα που έχει δημιουργηθεί σε λίμνη των ΗΠΑ

Βίντεο: Δείτε την πελώρια ρουφήχτρα που έχει δημιουργηθεί σε λίμνη των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ, η δίνη έχει διάμετρο σχεδόν 2,5 μέτρα και μπορεί να «καταπιεί» μία βάρκα κανονικού μεγέθους

Βίντεο: Δείτε την πελώρια ρουφήχτρα που έχει δημιουργηθεί σε λίμνη των ΗΠΑ
Μία τεράστια ρουφήχτρα έχει κάνει την εμφάνισή της στην Τεξόμα, την τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή στα σύνορα Οκλαχόμας και Τέξας στις ΗΠΑ.

Ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ, δείχνει την πελώρια δίνη να «ρουφάει» απίστευτες ποσότητες νερού μπροστά στα μάτια ενός έκπληκτου παρατηρητή.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ, η δίνη έχει διάμετρο σχεδόν 2,5 μέτρα και μπορεί να «καταπιεί» μία βάρκα κανονικού μεγέθους.

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή του, η εξήγηση πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι απλή. Όπως δήλωσε ο BJ Parker, υποδιευθυντής της υπηρεσίας που διαχειρίζεται τη λίμνη στο Business Insider, η ρουφήχτρα δημιουργήθηκε λόγω της αποστράγγισης μίας ποσότητας νερού, που κρίθηκε αναγκαία λόγω της αυξημένης βροχόπτωσης του τελευταίου έτους.

«Όπως συμβαίνει όταν αφαιρείς την τάπα από μία μπανιέρα γεμάτη νερό, δημιουργείται μία ρουφήχτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά o Parker, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο μέτρο πρόληψης ώστε να αποφεύγεται η υπερχείλιση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης