Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «μυστικό όπλο» της βρετανικής διπλωματίας επισκέπτεται τη Γερμανία!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «μυστικό όπλο» της βρετανικής διπλωματίας επισκέπτεται τη Γερμανία!

Στα 63 χρόνια που είναι στον βρετανικό θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ συμβολίζει την σταθερότητα και την συνέχεια στη χώρα - Γιατί η κυβέρνηση Κάμερον την στέλνει στη Γερμανία;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «μυστικό όπλο» της βρετανικής διπλωματίας επισκέπτεται τη Γερμανία!
Από την Τρίτη και για τέσσερις ημέρες η βασίλισσα Ελισάβετ, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της χώρας Γιόαχιμ Γκάουκ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, αλλά και με το CNN, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι αυτή θα είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη της 89χρονης βασίλισσας στο εξωτερικό, ενώ το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει ήδη ανακοινώσει ότι η «αειθαλής»  Ελισάβετ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μάλτα, αργότερα μέσα στο έτος.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, δεν είναι η βασίλισσα που επέλεξε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, αλλά είναι η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, που σχεδίασε να ταξιδέψει η βασίλισσα αυτή την χρονική στιγμή στο Βερολίνο. Η εφημερίδα αποκαλεί την Ελισάβετ «μυστικό όπλο» της βρετανικής διπλωματίας ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος, το CNN, γράφει ότι η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «ο μυστικός χρυσός» της Βρετανίας στην αντιπαράθεση με την Γερμανία.

Σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Κάμερον έχει σχεδιάσει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017 και συζητά την επαναδιαπραγμάτευση της χώρας του για την παραμονή της στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.



Με γερμανική καταγωγή η ίδια η Ελισάβετ και με τον σύζυγό της, Δούκα του Εδιμβούργου, να έχει μεγαλώσει και να έχει μορφωθεί στη νότια Γερμανία, η Ελισάβετ είναι το δυνατό χαρτί του Κάμερον για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην προσπάθειά του να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί σήμερα την Γερμανία και θα παραστεί σε εκδήλωση, που διοργανώνεται στο Βερολίνο προς τιμήν της βασίλισσας ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης θα έχει συνάντηση και με την Γερμανίδα καγκελάριο.


Ο γερμανικός Τύπος έχει αφιερώσει εκτενή δημοσιεύματα στην επίσκεψη της Ελισάβετ στην χώρα. Η Bild αναφέρει: «Δεν είναι η βασίλισσα που αποφασίζει πού και πότε θα ταξιδέψει, αλλά η βρετανική κυβέρνηση...Η Ντάουνινγ Στριτ έχει πολύ ισχυρούς λόγους, που στέλνει την βασίλισσα, το μυστικό όπλο της βρετανικής διπλωματίας, στη Γερμανία».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης