«Ελαττωματικοί» αερόσακοι σε 34 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ

«Ελαττωματικοί» αερόσακοι σε 34 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ

Το πρόβλημα αφορά συνολικά 33,8 εκατομμύρια οχήματα και έντεκα κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες και θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ

«Ελαττωματικοί» αερόσακοι σε 34 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ
Η ιαπωνική εταιρεία Takata Corp συμφώνησε να χαρακτηρίσει "ελαττωματικά" σχεδόν 34 εκατομμύρια οχήματα λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν στους αερόσακους που κατασκευάζει η ίδια, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA).

Το πρόβλημα αφορά συνολικά 33,8 εκατομμύρια οχήματα και έντεκα κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες και θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ. Αρχικά είχαν ανακληθεί 17 εκατομμύρια οχήματα και πλέον θα ανακληθούν περίπου άλλα τόσα σε όλη τη χώρα.

Κλείσιμο
Η Takata θα πρέπει να συνεργαστεί με τη NHTSA σε όλες τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην ιαπωνική εταιρεία αναστέλλονται, ωστόσο θα μπορούσαν να επιβληθούν νέες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata σχετίζονται με "τουλάχιστον πέντε θανάτους" στις ΗΠΑ και με πολλούς τραυματισμούς, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Φοξ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης