Αίγυπτος: Νεκροί δυο ύποπτοι βομβιστικών επιθέσεων εναντίον δικαστή

Αίγυπτος: Νεκροί δυο ύποπτοι βομβιστικών επιθέσεων εναντίον δικαστή

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι τους να τους συλλάβει, αλλά μετά από ανταλλαγή πυρών τους σκότωσε

Αίγυπτος: Νεκροί δυο ύποπτοι βομβιστικών επιθέσεων εναντίον δικαστή
Άλλο ένα περιστατικό, δείγμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Αίγυπτο, έλαβε χώρα στο Κάιρο.

Η αστυνομία της χώρας, πρόλαβε και σκότωσε δυο δράστες, για τους οποίους υπήρχε η υποψία πως εμπλέκονταν σε μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση εναντίον του δικαστή Μουτάζ Καφαγκί, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών.

Κλείσιμο
Οι δυο ύποπτοι που, που έμεναν σε προάστιο του Καΐρου, σκοτώθηκαν μετά από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν πάει στο σημείο για να τους συλλάβουν.

Ο δικαστής Καφαγκί, έστρεψε πάνω του τα βλέμματα των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι, όταν, τον Αύγουστο του 2014, καταδίκασε 12 ανθρώπους σε θάνατο, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη δολοφονία ενός στρατηγού της αστυνομίας στην πόλη Κερντάσα.

Εκτός αυτού, είναι ο δικαστής, ο οποίος επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στο ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπαντίε, το Φεβρουάριο.

Στις 10 Μαΐου, τρεις μικρές βόμβες εξερράγησαν έξω από το σπίτι του Καφαγκί στο Κάιρο, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές στο κτίριο. Την ώρα της επίθεσης, ο δικαστής βρισκόταν στον πρώτο όροφο και δεν τραυματίστηκε.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τις αρχές πως χρησιμοποιούν το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου, ώστε να καταπιέσουν, οποιονδήποτε είναι αντίθετος με το καθεστώς του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης