Το Δανέζικο πλοίο Maersk Tigris έβαλε πλώρη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Δανέζικο πλοίο Maersk Tigris έβαλε πλώρη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ, 
είχε δηλώσει πως τα 24 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «αφέθηκαν ελεύθερα»

Το Δανέζικο πλοίο Maersk Tigris έβαλε πλώρη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
«Αφού έλαβε δικαστική άδεια, το πλοίο απελευθερώθηκε στις 7 Μαΐου», γράφει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Οργανισμό Λιμένων του Ιράν.
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε κατασχεθεί στις 28 Απριλίου από σκάφη του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ελεύθερο να φύγει από τη χώρα, ανακοίνωσε ο ιρανικός Οργανισμός Λιμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Maersk, το πλοίο κατευθύνεται προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ, ο Οργανισμός Λιμένων του Ιράν αναφέρει ότι έγιναν «διαβουλεύσεις με την εταιρία Maersk», η οποία «δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση».
Κλείσιμο

 «Αφού έλαβε δικαστική άδεια, το πλοίο απελευθερώθηκε στις 7 Μαΐου», γράφει ανακοίνωση στη ιστοσελίδα του Οργανισμό Λιμένων.

Τον Ιανουάριο του 2005, η Ιρανική εταιρεία Pars Talayieh Oil Product είχε στραφεί εναντίον της εταιρείας Maersk, με αφορμή διένεξή τους για την αποστολή 10 εμπορευματοκιβωτίων στο Ντουμπάι.


Τότε, η Maersk είχε χάσει την υπόθεση στο εφετείο και είχε καταδικαστεί να καταβάλει 3,6 εκατομμύρια δολάρια (3,2 εκατομμύρια ευρώ) ως αποζημίωση.

Η εταιρία Maersk επιβεβαίωσε την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται «εν πλω προς το λιμάνι Τζέμπελ Άλι» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι το πλήρωμα «είναι σε καλή κατάσταση».
Η εταιρία προσθέτει ότι μεταξύ της Maersk και των ιρανικών αρχών, ιδίως με τον Οργανισμό Λιμένων, διεξήχθη «εποικοδομητικός διάλογος», ο οποίος «θα συνεχιστεί προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση του φορτηγού πλοίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης