Βίντεο: Παραλήρημα ξενοφοβικής βίας στη Νότια Αφρική - Πέντε νεκροί

Βίντεο: Παραλήρημα ξενοφοβικής βίας στη Νότια Αφρική - Πέντε νεκροί

Όχλοι οπλισμένοι με ματσέτες, πέτρες και λοστούς επιτίθονται και καίνε μαγαζιά μεταναστών - Η αστυνομία στους δρόμους κάνει χρήση σφαιρών από καουτσούκ, ενώ πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε αστυνομικά τμήματα για την ασφάλειά τους

Βίντεο: Παραλήρημα ξενοφοβικής βίας στη Νότια Αφρική - Πέντε νεκροί
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Νότια Αφρική τείνει να ξεφύγει εντελώς, αφού οι αστυνομικές αρχές στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ήδη αρχίσει την χρήση σφαιρών από καουτσούκ. 

Με συνθήματα, ιαχές και τραγούδια, πολίτες οπλισμένοι με ματσέτες και μαχαίρια, πέτρες, τούβλα και λοστούς έχουν ξεκινήσει τους εμπρησμούς ξένων επιχειρήσεων σε ένα πρωτοφανές και μαζικό παραλήρημα ξενοφοβίας. 

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά της εμπόλεμης ζώνης βρίσκονται μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας, οι οποίοι έχουν αρπάξει ό,τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο, ενώ πολλοί έχουν ήδη διαφύγει από τα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο σε αστυνομικά τμήματα ή αστυνομευμένα κέντρα.

Το κύμα βίας ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Durban με θύματα τρεις Νοτιοαφρικανούς και δύο αλλοδαπούς οι οποίοι έπεσαν θύματα του όχλου. Το κύριο ζήτημα των πολιτών οι οποίοι, πια, κινούνται επιθετικά ακόμα και εναντίον της αστυνομίας, είναι η απέλαση των μεταναστών, τους οποίους κατηγορούν πως τους αρπάζουν θέσεις εργασίας. Η ανεργία στην Νότια Αφρική αγγίζει το 25% σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τις πραγματικές τιμές να θεωρούνται πολύ υψηλότερες. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης