Ενα βήμα πριν την απεργία οι εργαζόμενοι της Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ

Ενα βήμα πριν την απεργία οι εργαζόμενοι της Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ

Ζητούν αυξήσεις από τη διοίκηση, δηλώνουν πάντως «πιστοί» στη βασίλισσα

Ενα βήμα πριν την απεργία οι εργαζόμενοι της Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ
Ενα βήμα πριν την απεργία βρίσκεται το προσωπικό στο Κάστρο του Γουίνδσορ της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Βρετανία, καθώς διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Εάν τελικά προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της απεργίας, θα πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση του είδους στα 900 χρόνια λειτουργίας του Κάστρου. Στην χθεσινή τους συνεδρίαση οι φύλακες αποφάσισαν με ποσοστό 84% την ενίσχυση της δυναμικής των κινητοποιήσεων, κάτι που σημαίνει ότι θα απεργήσουν και άρα θα αρνηθούν στο εξής την ξενάγηση στο Κάστρο για τους επισκέπτες, πιθανότατα από το τέλος του μήνα.

Κλείσιμο
Οι φύλακες που στέκονται στην είσοδο, στους ορόφους και στο εσωτερικό του Κάστρου, δεν έχουν πάρει αύξηση στους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει πως πλέον παίρνουν λιγότερα από τον βασικό μισθό που ισχύει στην Βρετανία. 

Πάντως τα μέλη του σωματείου τονίζουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι με τη Βασίλισσα και δηλώνουν: «Είμαστε πολύ πιστοί στην βασίλισσα και την βασιλική οικογένεια. Αισθανόμαστε τμήμα της κληρονομιάς της Αγγλίας. Το παράπονό μας έχει να κάνει με τους διευθυντές του Κάστρου και γι' αυτό αναλαμβάνουμε δράση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης