Κένυα: Εναέριοι βομβαρδισμοί σε καταυλισμούς της αλ-Σαμπάμπ

Κένυα: Εναέριοι βομβαρδισμοί σε καταυλισμούς της αλ-Σαμπάμπ

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, έπληξαν στόχους σε παραμεθόριες περιοχές, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τα στρατόπεδα των τρομοκρατών.

Κένυα: Εναέριοι βομβαρδισμοί σε καταυλισμούς της αλ-Σαμπάμπ
Σε μια προσπάθεια να κερδηθεί λίγο από το χαμένο έδαφος εναντίον των τρομοκρατών της αλ-Σαμπάμπ στη Σομαλία, οι εναέριες δυνάμεις της Κένυας, βομβάρδισαν καταυλισμούς στην συνοριακή επαρχία Γκέντο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, του Υπουργείου Άμυνας της Κένυας, Ντέιβιντ Ομπόνιο, οι βομβαρδισμοί έγιναν με σκοπό να αποτραπούν οι επιδρομές που κάνουν οι ομάδες της αλ-Σαμπάμπ, περνώντας τα σύνορα και πλήττοντας περιοχές της συγκεκριμένης επαρχίας.

Κλείσιμο
«Οι αεροφωτογραφίες μας δείχνουν πως οι καταυλισμοί ισοπεδώθηκαν», είπε, σχολιάζοντας πως τα σύννεφα καπνού έκαναν δύσκολο τον υπολογισμό των θυμάτων.

Ο σεΐχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος της τρομοκρατικής ομάδας, που αποτελεί παρακλάδι της αλ-Κάιντα και δραστηριοποιείται στην ανατολική πλευρά της αφρικανικής ηπείρου, δήλωσε πως κανένας από τους καταυλισμούς τους δεν χτυπήθηκε από την επιδρομή των κενυατικών δυνάμεων και πως αντ' αυτού, οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αγροτικές περιοχές.

Αυτή η επιχείρηση της Κένυας, έρχεται στον απόηχο της απίστευτης βαρβαρότητας, την οποία διέπραξαν τα μέλη της οργάνωσης πριν από λίγες μέρες, όταν κάνοντας κατάληψη σε πανεπιστήμιο της Κένυας, έβαλαν σε σειρά και εκτέλεσαν 142 αθώους μαθητές, απλά γιατί έτσι ήθελαν.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, δήλωσε πως θα τεθούν προ της δικαιοσύνης οι δράστες, και πως τα αντίποινα θα έρθουν με τον «αυστηρότερο τρόπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης