Ρωσία: Έδιωξαν 63χρονο από το νοσοκομείο, παρότι έπασχε από φυματίωση

Ρωσία: Έδιωξαν 63χρονο από το νοσοκομείο, παρότι έπασχε από φυματίωση

Το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει και αυτό εσωτερική έρευνα για το θέμα, όμως ήδη απολύθηκαν ο γιατρός που είχε βάρδια εκείνη την ημέρα και μια νοσηλεύτρια.

Ρωσία: Έδιωξαν 63χρονο από το νοσοκομείο, παρότι έπασχε από φυματίωση
Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας διέταξε έρευνα σήμερα για τον θάνατο ενός 63χρονου άστεγου στο Ροστόφ-επί-του-Ντον, τον οποίο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο οι υπάλληλοι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Η Επιτροπή Έρευνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα προσπαθήσει να διευκρινίσει τις συνθήκες θανάτου του άνδρα αυτού. Βασικός στόχος είναι να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο, τον Bloknot.ru, που αποκάλυψε την υπόθεση αυτή και υποστηρίζει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έδιωξε τον άστεγο δια της βίας από το νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Οι υπηρεσίες υγείας της πόλης, σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι ο 63χρονος πήγε στο Νοσοκομείο αρ. 8 του Ροστόφ-επί-του-Ντον τη νύχτα της 14ης Μαρτίου. Είχε πολλά συμπτώματα φυματίωσης και αφού επιβεβαιώθηκε η διάγνωση, τέθηκε σε καραντίνα. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, προσπάθησε πολλές φορές να φύγει από το νοσοκομείο, αψηφώντας τις εντολές των γιατρών. Τελικά, έφυγε την επομένη ημέρα το πρωί μαζί με μια γνωστή του που είχε πάει να τον αναζητήσει.

Η εκδοχή αυτή ωστόσο διαψεύδεται από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Bloknot.ru. Οι κάμερες ασφαλείας, απ’ όπου προέρχεται το υλικό του ιστότοπου, δείχνουν τους νοσηλευτές να μεταφέρουν τον ασθενή έξω από το νοσοκομείο με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Τον άφησαν στο πεζοδρόμιο, όπου ο 63χρονος πέθανε από το κρύο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης