56χρονη ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Dali

56χρονη ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Dali

Υποστηρίζει πως η μητέρα της και ο Ισπανός ζωγράφος είχαν κρυφή ερωτική σχέση 

56χρονη ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Dali
Περισσότερες από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τον θάνατο του Ισπανού, σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dalí και σήμερα μία γυναίκα ισχυρίζεται πως είναι κόρη του ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια της επιστήμης για να υποστηρίξει του ισχυρισμούς της.

Η 58χρονη Pilar Abel, υποστηρίζει ότι η μητέρα της και ο καλλιτέχνης γνωρίστηκαν την δεκαετία του 1950, όταν εκείνη δούλευε για μία οικογένεια που συνήθιζε να περνάει τα καλοκαίρια της στην περιοχή Cadaqués, όπου ο Dali είχε σπίτι. 

Κλείσιμο
«Οι δυο τους αρχικά ήταν φίλοι όμως η φιλία τους εξελίχθηκε σε έναν κρυφό έρωτα», υποστηρίζει η Abel σε έγγραφα που παρουσίασε στο δικαστήριο της Μαδρίτης 

Η Abel γεννήθηκε το 1956. Εκείνη την περίοδο ο Dali ήταν παντρεμένος με την Gala ή αλλιώς την Elena Ivanovna Diakonova. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1934 αλλά δεν έκανε παιδιά.

Επηρεασμένη από τα όσα της έλεγε κατά καιρούς η μητέρα της πως είναι δηλαδή κόρη του Ισπανού ζωγράφου, η Abel αποφάσισε να κάνει το 2007 ένα DNA τεστ στην Μαδρίτη για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν τρίχες και δέρμα από την μάσκα θανάτου του ζωγράφου. Όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν σαφή. 

Έπειτα προσέγγισε τον στενό φίλο του Dali, Robert Descharnes,  που έχει γράψει μάλιστα και τη βιογραφία του και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ακόμη μία εξέταση DNΑ, αυτή τη φορά στο Παρίσι.

Ωστόσο η Abel είπε πως ποτέ δεν έλαβε τα αποτελέσματα του τεστ. 

Την Πέμπτη έδωσε... τη μάχη της στο δικαστήριο της Μαδρίτης ζητώντας βοήθεια για την λήψη των αποτελεσμάτων, ή αν είναι απαραίτητο να προβεί σε ένα νέο τεστ DNA.

Αν δεν υπάρχει επαρκές γενετικό υλικό για την πραγματοποίηση του test το δικαστήριο θα εξετάσει την πιθανότητα να γίνει εκταφή λειψάνων του Dali.

Η Abel κατέθεσε αγωγή εναντίων των κληρονόμων του ζωγράφου: συγκεκριμένα κατά της ισπανικής φορολογικής υπηρεσίας εφορίας καθώς και το ίδρυμα Dali. 

To 2008 όμως ο γιος του Descharnes, Νicholes είχε αντικρούσει του ισχυρισμούς της λέγοντας ότι ο γιατρός που είχε κάνει το τεστ πατρότητας στο Παρίσι της είχε ανακοινώσει προφορικά το αποτέλεσμα το οποίο ήταν αρνητικό.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα σε αυτή τη γυναίκα και τον Dali», είχε πει  στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe εκείνη την εποχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης