Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς της Petrobras

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς της Petrobras

Τα ονόματα των προσώπων για τα οποία θα διεξαχθεί έρευνα, δεν έχουν αποκαλυφθεί - Σύστημα δωροδοκιών με αντάλλαγμα επικερδή συμβόλαια επικαλούνται οι ερευνητές

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς της Petrobras
Στη μέγγενη της Δικαιοσύνης βρίσκονται δεκάδες πολιτικοί στη Βραζιλία ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαφθοράς της πετρελαΐκής κρατικής εταιρείας Petrobras. 

Τα ονόματα των προσώπων για τα οποία ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο, να διεξαχθεί έρευνα, δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Ζανό, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα, ζήτησε την άρση του ανακριτικού απορρήτου.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές αποκάλυψαν ένα γενικευμένο σύστημα δωροδοκιών, οι οποίες καταβάλλονταν εδώ και περίπου δέκα χρόνια από τις κύριες κατασκευαστικές επιχειρήσεις της Βραζιλίας  σε αξιωματούχους της Petrobras με αντάλλαγμα επικερδή συμβόλαια.

Η εισαγγελία υπολογίζει στο στάδιο αυτό σε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια το σύνολο των ποσών που διατέθηκαν για δωροδοκίες από την Petrobras μέσα σε δέκα χρόνια.

Η υπόθεση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει προβλήματα στην πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ και την κυβέρνησή της. Mε βάση το Σύνταγμα της χώρας, πολιτικοί και μέλη της κυβέρνησης στη Βραζιλία δικάζονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης