Ποροσένκο: Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «δεν θα είναι εύκολη»

Ποροσένκο: Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «δεν θα είναι εύκολη»

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν αναμένουμε μία εύκολη εφαρμογή της συμφωνίας» δήλωσε o Ουκρανός πρόεδρος

Ποροσένκο: Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «δεν θα είναι εύκολη»
Την εκτίμηση ότι η εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «δεν θα είναι εύκολη» εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν αναμένουμε μία εύκολη εφαρμογή της συμφωνίας» δήλωσε ο Ποροσένκο σε δημοσιογράφους αφού παρουσίασε τα αποτελέσματα της τετραμερούς συνόδου στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
«Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι τρομοκράτες που υποστηρίζει η Ρωσία εξαπέλυσαν μια επίθεση» υποστήριξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, περίπου 50 άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα διείσδυσαν στη χώρα από τη Ρωσία τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

«Για αυτό ακριβώς είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να διατηρήσουμε την πίεση προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των βαρέων όπλων, την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την απόσυρση των στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων και το κλείσιμο των συνόρων» προσέθεσε ο Ποροσένκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης