Με μαύρη ζώνη στο καράτε η πρέσβειρα του γαλλικού πολιτισμού

Με μαύρη ζώνη στο καράτε η πρέσβειρα του γαλλικού πολιτισμού

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος, που είναι και κριτικός και για χρόνια παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα τον κινηματογράφο, έχει πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της Τέχνης και τώρα θα μπαινοβγαίνει ανενόχλητη στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Με μαύρη ζώνη στο καράτε η πρέσβειρα του γαλλικού πολιτισμού
Έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, στο αίμα της ρέει ιταλικό αίμα, από την πλευρά του πατέρα της, ενώ, από την πλευρά της μητέρας της, έχει ρίζες από τη Γουαδελούπη. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ιζαμπέλ Τζιορντανό, θα είναι μία από τις γυναίκες που οσονούπω θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. 

Η 51χρονη Ιζαμπέλ θα αναλάβει το αξίωμα της πρέσβειρας του γαλλικού πολιτισμού με τον σοσιαλιστή πρόεδρο να της πλέκει το εγκώμιο όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. 

Κλείσιμο
Γεννημένη το 1963 στην περιοχή «Haut sur Seine», η Ιζαμπέλ είναι σύζυγος του συγγραφέα, Στεφάν Ντοτλόνγκ, και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο. Από τον Απρίλιο του 2013, η Τζιορντανό ανέλαβε την διεύθυνση της «Unifrance», του επίσημου οργάνου της Γαλλίας για την προώθηση του σινεμά της χώρας στο εξωτερικό. Η πορεία της στη «Unifrance» κρίθηκε ως αξιοσημείωτη και ο Ολάντ χωρίς να το πολυσκεφτεί, αποφάσισε να την χρίσει πρέσβειρα της γαλλικής κουλτούρας και του γαλλικού πολιτισμού. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος, που είναι και κριτικός και για χρόνια παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα τον κινηματογράφο, έχει πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της Τέχνης και τώρα θα μπαινοβγαίνει ανενόχλητη στο Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Στόχος της Τζιορντανό θα είναι να διαδώσει με πάθος κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της γαλλικής πολιτισμικής ταυτότητας:  τον κινηματογράφο. Το περιοδικό «Closer», φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών του, αναφέρει ότι, η Τζιορντανό θα είναι η δεύτερη δημοσιογράφος που εμπιστεύεται τυφλά ο Γάλλος πρόεδρος. 

Η Ναταλί Ιανέτα, παρουσιάστρια στο «Canal Plus» χρίστηκε πριν ένα χρόνο από τον Γάλλο πρόεδρο, σύμβουλός του σε θέματα αθλητισμού.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης