Αύξηση του κατώτατου μισθού ζήτησε ο Ομπάμα

Αύξηση του κατώτατου μισθού ζήτησε ο Ομπάμα

«Αν πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να δουλεύετε με πλήρη απασχόληση και να ζει οικογένεια με λιγότερα από 15.000 δολάρια ετησίως, δοκιμάστε το. Αλλιώς ψηφίστε αύξηση μισθού για τα εκατομμύρια των σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών»

Αύξηση του κατώτατου μισθού ζήτησε ο Ομπάμα
Η αύξηση του κατώτατου μισθού είχε αναγγελθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα εδώ και 2 χρόνια, ωστόσο τώρα που η ανεργία μειώνεται στις ΗΠΑ, κατάφερε να φέρει ξανά το θέμα στο τραπέζι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος στο ετήσιο διάγγελμά του ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού των σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών. «Σε όποιον από το Κονγκρέσο επιμένει να διαφωνεί με το να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, θα πω το εξής: Αν πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να δουλεύετε με πλήρη απασχόληση και να ζει οικογένεια με λιγότερα από 15.000 δολάρια ετησίως, δοκιμάστε το. Αλλιώς ψηφίστε αύξηση μισθού για τα εκατομμύρια των σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών».

Κλείσιμο


 «Είμαστε η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν εγγυάται αναρρωτική άδεια μετ' αποδοχών» είπε στους Αμερικανούς ο Ομπάμα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε επίσης έκκληση στο αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι μια απλούστερη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα συμβάλει στη μείωση του κόστους.

«Ας απλοποιήσουμε το σύστημα και ας επιτρέψουμε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία να υποβάλει τη δήλωση βάσει του πραγματικού εκκαθαριστικού του τραπεζικού του λογαριασμού και όχι στοιχείων που υποβάλει ο λογιστής τον οποίο μπορεί να αντέξει οικονομικά», δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε ακόμη το Κογκρέσο να εγκρίνει μια νέα νομοθεσία για την επιτάχυνση των εμπορικών συμφωνιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης