«Όχι» του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην καταβολή των λύτρων για τους ομήρους των τζιχαντιστών

«Όχι» του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην καταβολή των λύτρων για τους ομήρους των τζιχαντιστών

Ο Σίνζο Άμπε δήλωσε πως δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες - Αντιθέτως, δεσμεύτηκε για την παροχή 200 εκατ. δολαρίων στις χώρες που έχουν πληγεί από το Ισλαμικό Κράτος

 «Όχι» του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην καταβολή των λύτρων για τους ομήρους των τζιχαντιστών
Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται δύο Ιάπωνες όμηροι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, με τον δήμιο «Τζιχάντι Τζον» να ζητά λύτρα 200 εκατ. δολαρίων για την απελευθέρωσή τους, η απάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού ήταν μία: «Όχι».

Μπορεί ο τρομοκράτης να δίνει τελεσίγραφο 72 ωρών για την καταβολή των λύτρων διαφορετικά οι Κέντζι Γκότο Τζόγκο και Αρούνα Γιουκάουα θα αποκεφαλιστούν όπως ο Τζέιμς Φόλεϊ και άλλοι Δυτικοί όμηροι, ο Σίνζο Άμπε ήταν κατηγορηματικός.

Κλείσιμο
«Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία και πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνεργασία» απέναντι στην απειλή αυτή, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

«Αυτή η θέση δεν θα αλλάξει» τόνισε και επισήμανε πως δε θα υποκύψει στην τρομοκρατία και θα καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων, ωστόσο δεσμεύτηκε για την παροχή βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων προς τις χώρες που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε πως πλημμυρίζει με οργή βλέποντας το βίντεο με τους δύο ομήρους και χαρακτήρισε «ασυγχώρητη» την απαγωγή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης