Αυστραλία: «Έφυγε» σε ηλικία 67 ετών ο ομογενής δημοσιογράφος Κώστας Νικολόπουλος

Αυστραλία: «Έφυγε» σε ηλικία 67 ετών ο ομογενής δημοσιογράφος Κώστας Νικολόπουλος

Ήταν ο μόνος ομογενής δημοσιογράφος στον οποίο έδιναν συνεντεύξεις τα τελευταία 20 χρόνια Αυστραλοί πρωθυπουργοί και οι κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας

Αυστραλία: «Έφυγε» σε ηλικία 67 ετών ο ομογενής δημοσιογράφος Κώστας Νικολόπουλος
Η δημοσιογραφική οικογένεια της Αυστραλίας θρηνεί τον πρόωρο χαμό ενός από τους πλέον καταξιωμένους δημοσιογράφους της ομογένειας που έφυγε πρόωρα, σε ηλικία 67 ετών.

Πρόκειται για τον Κώστα Νικολόπουλο, που καταγόταν από την Πάτρα και που είχε συνεργαστεί με πολλά ομογενειακά μέσα ενημέρωσης της Μελβούρνης, με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της SBS, με τις εφημερίδες "Ελληνικός Κήρυκας", "Νέα Πατρίδα" και "Ελληνικός Κόσμος", ως διευθυντής και αρχισυντάκτης Μελβούρνης, και τα τελευταία 20 χρόνια με τις εφημερίδες "Νέος Κόσμος" και "Νέα Ελλάδα", ως υποδιευθυντής σύνταξης, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μελβούρνη.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως ήταν ο μόνος ομογενής δημοσιογράφος στον οποίο έδιναν συνεντεύξεις τα τελευταία 20 χρόνια Αυστραλοί πρωθυπουργοί και οι κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, ο Κώστας Νικολόπουλος ασχολείτο με τα κοινά, συμμετέχοντας σε παροικιακούς οργανισμούς και επιτροπές, ενώ πρωτοστατούσε στις κινήσεις για τα εθνικά μας θέματα. Είχε συνεργαστεί με την Ελληνική Κοινότητά Μελβούρνης σε διάφορες πρωτοβουλίες για θέματα που αφορούσαν την ομογένεια, τον πολυπολισμό και τη μετανάστευση, όπως τη συνέχιση διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα κρατικά σχολεία.

Επίσης υπήρξε επί πολλά χρόνια γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου και με την ιδιότητα αυτή, εκ μέρους της ομογένειας είχε υποδεχθεί στη Μελβούρνη έναν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Κωστή Στεφανόπουλο και έναν Έλληνα πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης