Μετά τις επιθέσεις οι Γάλλοι παίρνουν ηρεμιστικά για να ξεπεράσουν το σοκ

Μετά τις επιθέσεις οι Γάλλοι παίρνουν ηρεμιστικά για να ξεπεράσουν το σοκ

«Τα άτομα αυτά υπέστησαν σοκ και το μαρτύριο συνεχίζεται δυστυχώς γι΄αυτούς καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τα γαλλικά ΜΜΕ ξυπνώντας άσχημες μνήμες», λένε οι ψυχολόγοι

Μετά τις επιθέσεις οι Γάλλοι παίρνουν ηρεμιστικά για να ξεπεράσουν το σοκ
Με αγχολυτικά και υπνωτικά προσπαθούν να ξεπεράσουν την ανασφάλεια και το φόβο που νιώθουν οι Γάλλοι πολίτες μετά τις  τρομοκρατικές επιθέσεις  που αιματοκύλησαν την πατρίδα τους. 

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από την ημέρα της σφαγής στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», οι Γάλλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, την ηρεμία τους. Ακόμα και όσοι στάθηκαν τυχεροί και δεν έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της αιματοχυσίας στη Charlie Hebdo, τη Μονρούζ και την Βενσέν, δυσκολεύονται να διαχειριστούν το θυμό και το άγχος τους. 

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επικαλούμενη στοιχεία ειδικών, τις τελευταίες ημέρες, η κατανάλωση αγχολυτικών και υπνωτικών φαρμάκων αυξήθηκε κατά 18,2% στη Γαλλία που μετρά ακόμα τις πληγές της από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«Η έρευνα,  που έγινε σε 4.800 φαρμακεία της Γαλλίας από το ιατρικό δίκτυο ενημέρωσης "Celtipharm", έδειξε ότι, πολλοί από τους πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση και για το λόγο αυτό, καταφεύγουν στη λήψη ηρεμιστικών χαπιών», επισημαίνει η Ελέν Ρομάνο, ψυχίατρος στην κλινική "Henri Mondor" που ειδικεύεται στην ψυχολογία θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, πυρηνικών καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων. 

«Τα άτομα αυτά υπέστησαν σοκ και το μαρτύριο συνεχίζεται δυστυχώς γι΄αυτούς καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τα γαλλικά ΜΜΕ ξυπνώντας άσχημες μνήμες. Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε ότι δεν χρειάζεται τα άτομα αυτά , προς το παρόν, να επισκεφθούν ψυχίατρο», προσθέτει η Γαλλίδα γιατρός. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας», υποστηρίζει, από την πλευρά του,  ο γιατρός Πατρίκ Γκερίν, στέλεχος της ιατρικού δικτύου ενημέρωσης "Celtipharm". 

Ο ίδιος τόνισε πως, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011, όταν οι  πολίτες έτρεχαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δισκία ιωδίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης