Γαλλία: Ζητούν να απονεμηθεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον ήρωα του εβραϊκού παντοπωλείου

Γαλλία: Ζητούν να απονεμηθεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον ήρωα του εβραϊκού παντοπωλείου

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να δοθεί στον Λασάνα Μπατιλί από το Μάλι η γαλλική υπηκοότητα - Φρόντισε να κρύψει τους 15 πελάτες του καταστήματος σε ψυγείο

Γαλλία: Ζητούν να απονεμηθεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον ήρωα του εβραϊκού παντοπωλείου
Πάνω από 159.000 πολίτες υπέγραψαν ώστε να απονεμηθεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον ήρωα του εβραϊκού παντοπωλείου, Λασάνα Μπατιλί, ο οποίος χάρη στην ψυχραιμία του κατάφερε να σώσει 15 πελάτες προστατεύοντας τους στο εσωτερικό ψυγείου του καταστήματος, μόλις ο Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλε στο χώρο.

Ο Μπατιλί από το Μάλι που ανακηρύχθηκε «ήρωας» από γαλλικά και διεθνή έντυπα είναι ένας από τους ταμίες του καταστήματος, ο οποίος οδήγησε τους έντρομους πελάτες στο ψυγείο για να γλιτώσουν από τη μανία του Κουλιμπαλί.

Κλείσιμο
Ο 24χρονος μουσουλμάνος ενημέρωσε την αστυνομία και ουσιαστικά έσωσε τους ομήρους, οι οποίοι έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για το θάρρος του.

Τώρα, εκατοντάδες είναι όσοι συγκεντρώνουν υπογραφές ώστε να του απονεμηθεί η τιμητική διάκριση, αλλά και να του δοθεί η γαλλική υπηκοότητα.

Στόχος είναι οι υπογραφές στην πλατφόρμα change.org να αγγίξουν τις 200.000, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα τις ξεπεράσουν.

«Αυτός ο ήρωας είναι παράδειγμα. Είναι ένας πολίτης που όταν έφτασε στη Γαλλία χωρίς έγγραφα, έγινε δεκτός στο εβραϊκό κατάστημα και έσωσε 15 Εβραίους. 15 ανθρώπους. Απλά. Πολλά μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από αυτή την ιστορία. Ο Λασάνα δίνει μάθημα της αλληλεγγύης και αδελφοσύνης που είναι το βαθύτερο νόημα κάθε πραγματικής θρησκείας. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να του εξασφαλίσει τη γαλλική υπηκοότητα και να του απονείμει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης