Παρίσι: Ο ήρωας της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο

Παρίσι: Ο ήρωας της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο

Ο Lassana Bathily βοήθησε όχι μόνο στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και να δοθεί τέλος στην ομηρία - Πώς ο 24χρονος μουσουλμάνος έσωσε 15 ανθρώπους κρύβοντάς τους στο ψυγείο 

Παρίσι: Ο ήρωας της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο
Όταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλε την Παρασκρευή οπλισμένος στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Οι πελάτες άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση... ψάχνοντας έναν τρόπο διαφυγής. 

Ο νεαρός Lassana Bathily από το Μάλι -ένας από τους ταμίες που εργάζονται στο εβραϊκό παντοπωλείο- είναι ο ήρωας που έσωσε 15 ανθρώπους κρύβοντάς τους σε ένα από τα ψυγεία του καταστήματος. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο 24χρονος μουσουλμάνος άνοιξε την πόρτα του ψυγείου, τους είπε να μπουν μέσα, έκλεισε την ψύξη, έσβησε τα φώτα και τους έκρυψε εκεί λέγοντάς τους να παραμείνουν ψύχραιμοι και πως αυτός θα έψαχνε τρόπο να βγει από το κατάστημα. Τον άκουσαν. Και σώθηκαν!

Κλείσιμο
Ο Lassana κατάφερε να βγει έξω χρησιμοποιώντας το ασανσέρ για την μεταφορά φορτίων. Όταν βρέθηκε στο δρόμο ενημέρωσε την αστυνομία για την κατάσταση στο παντοπωλείο και τους εξήγησε πού είχε κρύψει τους περίπου 15 ανθρώπους. Οι πελάτες περίμεναν υπομονετικά την λήξη της ομηρίας μέσα στο ψυγείο. 

Όλοι τους, όταν τελείωσε η ομηρία, μετά από περίπου πέντε ώρες, έψαξαν να τον βρουν για να τον ευχαριστήσουν. Δεν ήταν μόνο ότι τους έσωσε τη ζωή. Τους έκανε να εμπιστευτουν ξανά ο ένας τον άλλο, ανεξάρητητα από το χρώμα και τη θρησκεία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης