Ισπανία: Νέα κινητοποίηση από το Podemos στις 31 Ιανουαρίου

Ισπανία: Νέα κινητοποίηση από το Podemos στις 31 Ιανουαρίου

Το κόμμα, που καταγγέλλει τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαφθορά, έκανε την έκπληξη στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 κερδίζοντας πέντε έδρες

Ισπανία: Νέα κινητοποίηση από το Podemos στις 31 Ιανουαρίου
Το νέο αριστερό κόμμα της Ισπανίας Podemos, που εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διοργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση των υποστηρικτών της πολιτικής ανανέωσης στη Μαδρίτη στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτή η διαδήλωση δεν έχει στόχο «να ζητήσει κάτι από την κυβέρνηση ούτε να εκφράσει μια διαμαρτυρία, αλλά να σημάνει ότι το 2015 θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού στην Ισπανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μαδρίτη.

Κλείσιμο
«Όπως στις 31 Δεκεμβρίου αποχαιρετίσαμε την χρονιά που πέρασε, ελπίζουμε αυτή η πορεία της αλλαγής να μπορέσει να αποχαιρετίσει τις κάστες», οι οποίες, σύμφωνα με το Ποδέμος, κυριαρχούν στην Ισπανία, πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας.

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία τον Μάιο, ενώ οι βουλευτικές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του τον Ιανουάριο του 2014, πολλές δημοσκοπήσεις, η τελευταία από τις οποίες δημοσιεύθηκε την Κυριακή, εμφανίζουν το Ποδέμος στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, μπροστά από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.

Το κόμμα, που καταγγέλλει τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαφθορά, έκανε την έκπληξη στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 κερδίζοντας πέντε έδρες.

Ο Ιγκλέσιας δεν θέλησε να αναφερθεί στον στόχο που έχει θέσει το κόμμα του για τον αριθμό των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ. «Ελπίζουμε να γεμίσουμε την Πουέρτα ντελ Σολ, διότι κατανοούμε ότι έχει υπάρξει ιστορικά ένας χώρος σύμβολο της πολιτικής αλλαγής στην Ισπανία», σχολίασε.

«Θέλουμε μια ιστορική κινητοποίηση, για την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να λένε στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους: "συμμετείχα στις 31 Ιανουαρίου 2015 στη πορεία για την αλλαγή που έδωσε την ώθηση για έναν νέο κύκλο πολιτικής αλλαγής στην Ισπανία"», πρόσθεσε ο 36χρονος Ιγκλέσιας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης