Αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Αμερικανού

Αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Αμερικανού

Οι δράστες δημοσίευσαν το διαβατήριο και δυο ταυτότητες του θύματος

Αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Αμερικανού
Η οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ αλ-Μακντίς («Υποστηρικτές του Ιερού Σπιτιού», που είναι αναφορά στο ναό του Σολομώντα) είναι ένα γκρουπ από Σουνίτες τζιχαντιστές, που πρόσφατα δήλωσε τη στήριξή του στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ διαθέτει μεγάλη μερίδα πολεμιστών στην κοιλάδα του Νείλου, που παραμένουν πιστοί στην Αλ-Κάιντα.

Αυτή η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη, για τη δολοφονία ενός 58χρονου Αμερικανού που δούλευε στη χώρα, για λογαριασμό μιας αμερικανο-αιγυπτιακής εταιρίας πετρελαίου, ενώ ανάρτησε και φωτογραφίες στο twitter, που απεικονίζουν το διαβατήριο και δυο ταυτότητες που ανήκουν στο θύμα.

Κλείσιμο


Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως μια σχετική αναγγελία θανάτου είχε εκδοθεί τον Αύγουστο από μια εφημερίδα στη βόρειο δυτική Οκλαχόμα, που ανέφερε πως ένας Αμερικανός ονόματι Γουίλιαμ Χέντερσον πέθανε ξαφνικά, δουλεύοντας στην Αίγυπτο.

Η αμερικανική πρεσβεία της Αιγύπτου, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, ενώ η ίδια η εταιρία δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, που εξέδωσε η οργάνωση αργά την Κυριακή, απαριθμεί δέκα επιθέσεις, στις οποίες περηφανεύεται πως σκότωσε επτά αστυνομικούς, την ώρα που η χερσόνησος του Σινά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά την τελευταία επίθεση σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου τον Οκτώβρη, όπου έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης