Με νέα Ιντιφάδα απειλεί η Χαμάς μετά το μακελειό σε συναγωγή

Με νέα Ιντιφάδα απειλεί η Χαμάς μετά το μακελειό σε συναγωγή

Η οργάνωση καλεί τους υποστηρικτές της να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις - «Το κίνημα της αντίστασης δε θα παραμείνει σιωπηλό μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ», τονίζει ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Με νέα Ιντιφάδα απειλεί η Χαμάς μετά το μακελειό σε συναγωγή
Μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ από δύο Παλαιστινίους, οι οποίοι με μαχαίρια, τσεκούρια και όπλα έσπειραν το θάνατο, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς απειλεί με νέα Ιντιφάδα.

«Το κίνημα της αντίστασης δε θα παραμείνει σιωπηλό μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ και οι εκκλήσεις για ηρεμία που στοχεύουν στην καταστολή της Ιντιφάδα είναι άχρηστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ένας εκ των κορυφαίων ηγετών της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ.

Κλείσιμο
Επισήμανε, μάλιστα, ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να σιωπήσει μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ και πρόσθεσε πως η επίθεση στη συναγωγή στα «κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι η φυσιολογική απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα».

Την ίδια θέση εξάλλου πήρε και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάμι Αμπού Ζούχρι, λίγη ώρα μετά το αιματοκύλισμα όταν δήλωσε ότι η «επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ ήταν η απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιουσούφ Ραμούνι (ο οποίος δολοφονήθηκε σε λεωφορείο) και σε μία σειρά εγκλημάτων και επιθέσεων από την ισραηλινή κατοχή στο τέμενος Αλ-Ακσά».

Παράλληλα, κάλεσε τους Παλαιστινίους να συνεχίσουν ανάλογες επιθέσεις τονίζοντας ότι την ευθύνη για αυτές φέρει το Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αντίστασης αναφέρεται πως η Ιντιδάφα ξεκίνησε και δε θα σταματήσει όσο το Ισραήλ ασκεί επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού και όσο τα τέμενη παραμένουν υπό καθεστώς κατοχής.

Εξάλλου, το Κίνημα Παλαιστινίων Μουτζαχεντίν έκανε λόγο για «ηρωική» πράξη, καλώντας για ανάλογου τύπου επιθέσεις ώστε να αντισταθεί ο λαός στην κατοχή της Δυτικής Όχθης.

«Όσο η ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ-Ακσά απειλούνται τόσο οι αντιδράσεις μας θα είναι αναπάντεχες», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Σάλεμ Ατάλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης